Інгредієнти
- Тоніс пури або інший свіжий хліб для подачі
- сіль – за смаком
- червоний винний оцет, за бажанням – 200 мл
- свиняча грудинка на реберцях – 3 кг
- цибуля ріпчаста великий – за смаком
Покроковий рецепт приготування
1. Свинячу грудинку наріжте однаковими шматками (в кожному повинно бути реберце і трохи сала). Кахетинці вважають, що хороше свіже м'ясо не потрібно попередньо маринувати, але при бажанні зробіть маринад з хорошого винного оцту, цибулі, нарізаного півкільцями, солі і чорного перцю, щільно складіть м'ясо в маринад і накрийте кришкою. Ооставьте на 1-6 ч. 2. Шампури візьміть широкі і плоскі, щоб м'ясо не провертається при смаженні. Нанизуйте м'ясо таким чином, щоб воно йшло уздовж шампура, що не звисаючи з нього. Шматки на кожному шампурі повинні бути одного розміру і якості, щоб присмажився рівномірно. 3. Розпаліть вугілля в мангалі – вони повинні оповиті білим попелом. Шампури укладіть на відстані 10-15 см від вугілля і смажте, не забуваючи їх часто повертати. 15 хвилин. для повного прожарювання свіжого м'яса цілком достатньо – далі воно почне обвуглюватися. 4. У великій мисці крупно наріжте цибулю, візьміть шмат Тоніс пури і знімайте з його допомогою гарячий шашлик з шампурів, пересипаючи цибулею – він вбирає смак м'яса, злегка «обсмажується» і стає окремою закускою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!