М'ясний Террін з чорносливом, портвейн і волоськими горіхами

Чому б не приготувати террин? Адже так здорово в перше пасхальне покласти на хліб ніжний скибочку м'ясного терріна!

 М'ясний Террін з чорносливом, портвейн і волоськими горіхами

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • 600 г м'ясного фаршу
  • 200 г курячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 100 г курячої печінки
  • 5 шт. чорносливу
  • 5 шт. кураги
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 яйце
  • оливкова олія
  • 50 мл портвейну
  • 0.5 ч.л. сухого чебрецю
  • 3 зубчик часнику
  • Сіль
  • Перець
  • 2 ст.л. різаною зелені

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

 М'ясний Террін з чорносливом, портвейн і волоськими горіхами

Курагу і чорнослив замочити в окропі. Дрібно нарізати курячу печінку, попередньо видаливши плівки. Подрібнити цибулю і часник. У сотейнику нагріти масло, обсмажити до прозорості цибулю і часник, помішуючи. Додати печінку і чебрець, обсмажити ще 3-5 хвилин. Крок 2 Перекласти печінку з цибулею в миску, додати 2 види фаршу, вино, яйце, сіль, перець. Добре вибити фарш. Горіхи порубати ножем. Курагу і чорнослив нарізати шматочками. Змішати з основною масою. Крок 3 Форму для терріна застелити фольгою або папером. Накрити зверху фольгою і поставити в розігріту до 160 С на 2 години. Фольгу видалити і запекти верх 10 хвилин. Крок 4 Террін остудити прямо у формі. Готовий террин витримати не менше години в холодильнику. Вийняти і нарізати скибками. Террін особливо смачний з журавлинним соусом.

0/5 (0 Reviews)