Чому б не приготувати террин? Адже так здорово в перше пасхальне покласти на хліб ніжний скибочку м'ясного терріна!
Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти
- 600 г м'ясного фаршу
- 200 г курячого фаршу
- 1 цибулина
- 100 г курячої печінки
- 5 шт. чорносливу
- 5 шт. кураги
- 50 г волоських горіхів
- 1 яйце
- оливкова олія
- 50 мл портвейну
- 0.5 ч.л. сухого чебрецю
- 3 зубчик часнику
- Сіль
- Перець
- 2 ст.л. різаною зелені
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Курагу і чорнослив замочити в окропі. Дрібно нарізати курячу печінку, попередньо видаливши плівки. Подрібнити цибулю і часник. У сотейнику нагріти масло, обсмажити до прозорості цибулю і часник, помішуючи. Додати печінку і чебрець, обсмажити ще 3-5 хвилин. Крок 2 Перекласти печінку з цибулею в миску, додати 2 види фаршу, вино, яйце, сіль, перець. Добре вибити фарш. Горіхи порубати ножем. Курагу і чорнослив нарізати шматочками. Змішати з основною масою. Крок 3 Форму для терріна застелити фольгою або папером. Накрити зверху фольгою і поставити в розігріту до 160 С на 2 години. Фольгу видалити і запекти верх 10 хвилин. Крок 4 Террін остудити прямо у формі. Готовий террин витримати не менше години в холодильнику. Вийняти і нарізати скибками. Террін особливо смачний з журавлинним соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!