Конкурс Містраль Рис як культура x Інгредієнти
- жир внутрішній – 100 г
- рис круглозерний – 1 кг для плову; 100-150 г для фаршу, всього 1,150 кг
- масло рослинне (краще бавовняне) – 3/4 склянки
- сіль
- часник – 3-4 головки
- фарш яловичий (пожирнее) – 700 г
- зіра – пара пучок
- морква – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 2 великі цибулини для зирвака (піджарки) + 1 цибулину для фаршу. разом 3 шт
- болгарський перець (червоний і зелений) – 12 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Нарізати моркву соломкою і цибулю півкільцями. Крок 2
Відварити рис до напівготовності, нарізати цибулю кубиками і змішати з м'ясним фаршем. Посолити, поперчити, можна додати нарізану зелень петрушки. Начинити фаршем болгарський перець. Крок 3
Налити масло в казан, кинути в масло шматочки ріпчастої цибулі, перегартувати. Крок 4
Коли цибуля стане темно-коричневого кольору, дістати його і викинути. Крок 5
У масло кинути нарізаний внутрішній жир, посмажити до стану шкварок і прибрати. Крок 6
Викласти в казан нарізану цибулю. Крок 7
Обсмажити його до золотистого кольору. Крок 8
До цибулі додати моркву. Пережарити, поки морква не придбає золотаво-коричневий колір. Необхідно весь час стежити, щоб овочі не прилипали до дна і стінок казана. Крок 9
Налити в овочі необхідну кількість води, і дати негайно закипіти. Це називається зирвак. Посолити, поперчити, додати спецій (у мене зіра). Зірвак повинен варитися 10-15 хвилин на повільному вогні під кришкою. Чим спокійніше кипить зірвак, тим плов смачніше. Крок 10
фарширований перець покласти в зірвак, довести до кипіння і варити на повільному вогні ще 20 хвилин під кришкою. Крок 11
Після закінчення часу, до закладки рису, покласти кілька головок часнику. Крок 12
Промитий рис засипати в казан. Рівень води повинен бути вище рівня рису приблизно на 1 см. Зірвак не повинен змішуватися з рисом. Додати вогонь. Ще не википіла вода, спробувати на сіль, якщо що, додати. Вода повинна кипіти рівномірно на нормальному вогні (між середнім і сильним). Крок 13
Як тільки випарується вода (щоб дізнатися випарувалася вода, необхідно кілька разів вдарити шумівкою по поверхні плову, при цьому пролунає глухий звук, рис стає сипучим), плов за допомогою шумівки зібрати до середини гіркою , зробити отвори паличкою в кількох місцях так, щоб вода, що знаходиться на поверхні, пройшла на дно. Вимкнути газ. Потім дуже щільно накрити плов кришкою, загорнутої в рушник. Час необхідний для приготування плову залежить від сорту рису. Для випарювання досить 20-25 хвилин. Весь цей час кришку НЕ ВІДКРИВАТИ !!! Знімаючи кришку плову, потрібно стежити, щоб крапельки води, що стікають з кришки, що не потрапили в плов. Коли наш плов буде готовий, дістати спочатку перці і часник в окрему тарілку. Ретельно перемішати плов і викласти у велике блюдо. Поверх плову викласти фарширований перець і часник. Плов можна подавати в тарілках, поклавши в кожну порцію по два перцю. Заварити зелений чай, запросити всю сім'ю за стіл. Смачного!!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!