ТЕФТЕЛІ З ІНДИКИ У грибний соус

& laquo; Тефтели з курки в грибному соусі & mdash; блюдо ситне і ароматне & raquo ;, & ndash; стверджує автор рецепта Дмитро Адров. Що ж, перевіримо сьогодні.

ТЕФТЕЛІ з ІНДИКИ У грибний соус

Інгредієнти

  • 600 г фаршу з індички
  • 50 мл молока
  • 1/2 білої цибулини
  • 3 шматки білого хліба (булки)
  • 1 ст. л. рафінованої олії
  • невеликий пучок кропу
  • сіль

Для соусу :

  • 400 г грибів (білі, боровики, підосичники)
  • 240 мл курячого бульйону
  • 60 мл білого сухого вина
  • 1/2 білої цибулини
  • 4 ст. л. жирних вершків
  • 2 ст. л. борошна
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Хліб замочити в молоці, злегка віджати і додати в фарш. Цибулю нарізати якомога дрібніше і теж додати в фарш. Посолити, добре вимісити, прибрати в холодильник.

Приготувати соус. Цибулю порізати кубиками. Гриби помити, відокремити капелюшки. Ніжки порізати невеликими кубиками, а капелюшки – більш крупно.

Розтопити масло у великій сковороді, додати в сковороду цибулю, готувати 2 хвилини до м'якості, додати ніжки. Готувати, помішуючи, на низькому вогні 3-5 хвилин. Додати капелюшки, посипати борошном і влити вершки, бульйон і вино. Перемішати і довести рідину до кипіння, а потім відразу зменшити вогонь до мінімуму.

З фаршу зліпити невеликі тефтелі, розміром, трохи більше волоського горіха. Викласти тефтелі в соус, накрити кришкою, тушкувати 15-20 хвилин. Готові тефтелі посипати подрібненим кропом, подати з хлібом, підрум'яненим під грилем.

0/5 (0 Reviews)