ЮВАРЛАКЬЯ авголемоно (ФРИКАДЕЛЬКИ В яєчно-лимонного соусі)

авголемоно – один з найпопулярніших соусів в грецькій кухні. Є суп авголемоно, є різні рецепти м'яса і риби з цією заправкою. У нашому випадку соус авголемоно перетворив звичайні фрикадельки в нову цікаву страву.

 ЮВАРЛАКЬЯ авголемоно (ФРИКАДЕЛЬКИ В яєчно-лимонного соусі)

Конкурс Містраль Рис як культура x Інгредієнти

  • м'ясний фарш (краще телячий) – 500 г
  • рис -100 г
  • цибулина – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • лимони – 2 шт.
  • оливкова олія – ​​1/2 чашки
  • зелень (кріп, петрушка, м'ята) – по невеликому пучку
  • сіль, чорний перець – за смаком
  • борошно для панірування – 1/2 чашки

Покроковий рецепт приготування

Змішати фарш, рис, дрібно нарізані цибулю, петрушку і м'яту, половину масла, 1 яйце, сіль і перець. Замість свіжої м'яти можна використовувати сушену, розтерту в порошок. Мокрими руками зліпити з фаршу фрикадельки. Блюдо посипати кропом, поверх нього викласти фрикадельки і залишити на годину в холодному місці “відпочити”. У каструлю або глибоку сковороду влити масло, що залишилося, викласти фрикадельки, попередньо покатавши їх в борошні, додати гарячої води, щоб фрикадельки були повністю покриті. Злегка підсолити воду. Варити 25-30 хвилин. Зняти з вогню. Для приготування соусу в окремій мисочці збити 2 яйця, поступово додаючи лимонний сік, а потім, продовжуючи збивати, невеликими порціями і весь бульйон з каструлі. Готовий соус повернути в каструлю з фрикадельками. Знову ненадовго поставити каструлю на вогонь, злегка струшуючи її, щоб соус прогрілося і загус, але в той же час не допускаючи закипання, інакше яйця в соусі згорнуться. Подати до столу, посипавши кропом. Господині на замітку

авголемоно – один з найпопулярніших соусів в грецькій кухні. Є суп авголемоно, є різні рецепти м'яса і риби з цією заправкою. У нашому випадку соус авголемоно перетворив звичайні фрикадельки в нову цікаву страву.

0/5 (0 Reviews)