Огурджалінські манти (з рибою)

Інгредієнти

  • 2 ст. л. рубленого кропу і петрушки
  • по 1 ч. л. меленого чорного і червоного перцю
  • цибуля ріпчаста середнього розміру
  • сіль дрібна морська
  • яйце – 1 шт
  • 1 капсула кардамону
  • 1 кг рибного філе
  • Для начинки:
  • борошно – 500 г
  • Для тіста:
  • 2 щіпки меленої куркуми

Покроковий рецепт приготування

З борошна, яйця, 1 ч. Л. солі і 0,5 склянки води замісити круте тісто, скачати в кулю. Накрити серветкою і дати постояти 30 хв. Потім розкачати в пласт товщиною 2 мм і нарізати його на квадрати розміром 10х10 см. Рибне філе нарізати дрібними кубиками зі стороною 1 см. З капсули кардамону витягти насіння і розтерти в порошок. Лук очистити і подрібнити. Перемішати цибулю з меленими і подрібненими прянощами, з’єднати з шматочками риби, посолити. Додати в суміш добре збите яйце, знову перемішати і викласти по повній чайній ложці начинки (з гіркою) на кожен квадрат тесту, защипати краї. Манти викласти на змащені маслом решітки манти-каскана, так щоб вони не стикалися один з одним. Збризнути холодною водою і готувати під кришкою на пару 45 хв., Поливаючи гарячою водою, якщо вони почнуть підсихати. Готові манти можна заправити сметаною. Перед подачею посипати чорним перцем і зеленню.

0/5 (0 Reviews)