Швидкий і ситний сніданок для всієї родини
Хіт сезону! Яскраві осінні страви x Інгредієнти
- кефір 250 мл
- моцарелла 70 г
- шинка або будь-яка ковбаса 100 г
- борошно 1 склянка (а)
- цукор 1 ч.л.
- сіль 0,5 ч.л.
- сода 0,5 ч.л.
- перець болгарський 0,5 шт.
- помідор м'ясистий невеликий 1 шт.
- цибуля зелена мелкорезаний 2 ст.л.
- кріп 2 ч.л.
- яйце 2 шт.
- масло вершкове розтоплене 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Помідор заливаємо окропом, залишаємо на хвилину, потім знімаємо шкірку. Дрібно нарізаємо очищений помідор. Болгарський перець дрібно нарізаємо. Лук і петрушку миємо, обсушуємо, подрібнюємо. Крок 2 В миску з кефіром кладемо цукор, сіль і соду, перемішуємо. Шинку нарізаємо маленькими кубиками. Моцареллу трьом на тертці. Яйця розбиваємо в чашку і злегка збиваємо виделкою. У тісто можна додати трохи обсмажених грибів – за бажанням. Підготовлені продукти змішуємо з кефіром, додаємо розтоплене масло. Крок 3
Просіяний склянка борошна додаємо в кефірну масу, замішуємо тісто виделкою до об'єднання сухих і рідких інгредієнтів, тісто має залишитися грудочками і буграми, до гладкості не заважаємо! З'єднуємо овочі, сир і шинку з тестом. Даємо обов'язково постояти 15 хвилин. Крок 4
Сковороду розігріваємо на вогні нижче середнього (з 6 поділів ставлю на 3 та іноді перемикаю на 2). Масло ми додали в тісто, на сковороду можна не додавати. За допомогою столової ложки викладаємо на сковороду тісто. Смажимо оладки до апетитною скоринки. Дивимося, щоб тісто “зчепилося” і покрилося дірочками. Якщо перевернути недожаренного, то тісто западе! Потім перевертаємо оладки і продовжуємо обсмажувати на малому вогні до готовності. Подаємо оладки зі сметаною або улюбленим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!