Чилійський шеф-кухар Павло Гонсалес народився і виріс в Росії, тому салат олів'є і оселедець під шубою & ndash; його коронні страви. А який же новий рік без них? До речі, в Чилі олів'є називають російським салатом. Приготований з чилійськими мідіями і з заправкою з бурякового соку, цей всіма улюблений салат стане по-справжньому святковим.
Інгредієнти
- консервований зелений горошок – 50 г
- консервована кукурудза – 50 г
- картопля – 200 г
- соус майонез – 8 ст. л.
- морква – 50 г
- яйця – 2 шт.
- невелика ріпчаста цибулина – 1 шт.
- чилійські мідії – 160 г
- сіль, мелений чорний перець
- варено-копчена шинка – 50 г
- соус майонез – 1 ст. л.
- невелика буряк – 1 шт.
- сіль, мелений перець
- великий лимон – 1 шт.
Для прикраси:
- листя петрушки
- проростки пшениці
Покроковий рецепт приготування
Картоплю і моркву помити, скласти в каструлю, залити водою і відварити до готовності. Остудити і очистити. У сотейнику відварити яйця круто. Зварені яйця очистити. Картопля, морква, яйця, шинку, цибулю нарізати кубиками і скласти з глибоку миску, посолити за смаком, поперчити і заправити соусом майонез.
За бажанням, картоплю можна відварити до напівготовності, а потім викласти його рівним шаром на деко, змащене олією і запекти в протягом 7-10 хвилин в духовці при 220 & deg; C або під грилем.
Для бурякової заправки, на крупній тертці натерти сирий буряк, скласти її в миску, туди ж через ситечко вичавити сік одного лимона, посолити, поперчити і дати трохи постояти, щоб утворився буряковий сік. Через 5-7 хвилин віджати буряковий сік через дрібне ситечко в окрему миску, додати майонез і збити соус віночком (або виделкою).
Для збірки салату знадобиться кулінарне кільце – для порціонної подачі, або прямокутна форма для запікання, змащену рослинним маслом.
Кулінарне кільце поставити в центр тарілки і заповнити на 1/3 заправленим салатом, потім викласти мідії, і знову салат. Завершити складання салату, виклавши на нього мідії. Потім акуратно зняти кулінарне кільце, полити салат бурякової заправкою. Прикрасити проростками пшениці і листям петрушки.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!