Інгредієнти
- 400 г макаронів
- сіль
- 100 г нежирної шинки
- товчений червоний пекучий перець
- 600 г гороху нут
- 3 гілочки розмарину
- часник – 2 зубчики
- цибулина велика
- 3 філе анчоуса
- 200 г томату-пюре
- масло оливкове
- 300 г м'якоті свинини
- 1 щіпка соди
Покроковий рецепт приготування
Горох замочити на ніч у холодній воді, додавши в неї дрібку соди. На наступний день добре промити і помістити в глиняний ємність, заливши водою. Додати гілочку розмарину, зубчик часнику і сіль. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні приблизно 2 ч (час варіння залежить від якості гороху). Цибулю порізати півкільцями і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору в інший глиняній ємності. Потім додати до нього томат-пюре, дві гілочки розмарину, пекучий червоний перець, зубчик часнику, порубане філе анчоусів. Посолити і поперчити. Варити на несильному вогні приблизно 10 хв., Потім додати горох з водою, в якій він варився. Шинку порізати маленькими шматочками, свинину – смужками довжиною 5 см і додати до решти інгредієнтів. Варити все разом під кришкою на слабкому вогні 45 хв. Зняти з вогню, видалити розмарин і часник. Знову довести до кипіння і додати макарони. Варити під кришкою до стану “аль денте”.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!