пастітсіо

пастітсіо

Інгредієнти

  • макарони довгі трубчасті – 500 г
  • м'ясний фарш (яловичина, телятина, баранина) – 500 г
  • вино сухе – 100-150 г
  • оливкова олія – ​​min 4 ст. л.
  • томатна паста – 1 ст. л. (Або 2-3 свіжих помідора)
  • сіль, перець, мускатний горіх – за смаком
  • кориця – 2 палички
  • 1 цибулина
  • часник – 1-2 зубчики
  • сир – 100 г (Кефалотірі або інший твердий)
  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • молоко – 500 мл
  • борошно – 2 ст. л.
  • яйця – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

У глибокій сковороді розігріти 2 ст. л. оливкового масла (це мінімальна кількість масла, греки ж з ним не скупляться), викласти туди нарізані на дрібні кубики цибулю і часник. Обсмажити до прозорості. Додати м'ясний фарш і продовжувати обсмажувати, періодично помішуючи, щоб не було великих грудок. Як тільки фарш змінить свій колір, додати до нього протерті помідори без шкірки (або томатну пасту), сіль, корицю, мелений перець (чорний і запашний). Прожарити все разом ще кілька хвилин, потім влити вино і тушкувати 15-20 хвилин (до майже повного випаровування рідини). Традиційно в пастітсіо використовуються довгі трубчасті макарони (Bucatini). Підійде і наша “соломка”. У великому обсязі злегка підсоленої води відварити макарони до стадії “аль денте”. Відкинути на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти. Змішати макарони з 1-2 ст. л. ОМ і половиною (або трохи більше) натертого сиру. Приготувати соус. Для цього на вершковому маслі злегка підсмажити пшеничне борошно, влити молоко і, безперервно помішуючи віночком, варити до загустіння. Зняти з вогню. Додати сіль (чуть-чуть, щоб соус здавався недосоленим), мускатний горіх. Перемішати. Два яйця збити в окремому посуді, а потім поступово ввести в соус, продовжуючи його помішувати. Форму для запікання змастити маслом, викласти в неї половину макаронів з маслом і сиром, потім м'ясний шар, а потім залишилися макарони. Зверху рівномірно викласти соус, поверхня розрівняти і посипати сиром, що залишився. Запікати при температурі 180-200 градусів до рум'яної скоринки (близько 30 хв). Розрізати на порційні шматки квадратної або прямокутної форми. Пастітсіо (як і мусака) має велику кількість варіацій рецепта. Господині на замітку

пастітсіо – (грец. & Pi; & alpha; & sigma; & tau; ί & tau; & sigma; & iota; & omicron;), Pastitsio (пастіціо, пастіччо) – традиційне грецьке блюдо, макарони, запечені з рубаним м'ясом і соусом бешамель.

0/5 (0 Reviews)