Пастуший пиріг, незважаючи на свою назву, звичайно, ніякий не пиріг, а справжнісінька запіканка. Рецепт цього старовинного англійського страви практично не змінився за кілька століть. У деяких областях Англії замість фаршу кладуть тонко нарізане філе баранини і додають корінь селери або пастернаку.
Інгредієнти
- фарш з баранини – 500 г
- картопля великий – 700 г
- бульйон м'ясний – 300 мл
- сир Пармезан – 100 г
- цибуля в лушпинні – 1 цибулина
- масло вершкове – 2,5 ст.л.
- яйце куряче – 1 шт.
- сіль
- морква – 2 шт.
- коріандр мелений – 1 ч.л.
- часник молодий – 1 зубчик
- борошно – 0,5 ст.л.
- куркума – 1,5 ч.л.
- горошок зелений – жменю
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Овочі очистити. Картоплю нарізати великими шматками, цибулю – кубиками, моркву – тонкою соломкою. Часник подрібнити. Крок 2
Картоплю відварити в киплячій підсоленій воді до готовності. Воду злити, картоплю розім'яти в пюре. Додати 1,5 ст. л. вершкового масла, коріандр і сіль, перемішати. Дати трохи охолонути, після чого додати яйце і ще раз перемішати. Накрити і відставити. Крок 3
У сковороді розігріти масло, що залишилося, обсмажити цибулю, моркву і часник, 2-3 хв. Додати фарш, перемішати і готувати на середньому вогні, розминаючи ложкою грудки, 6-7 хв. Крок 4
Злити зі сковороди надлишки масла. Додати обсмажену на сухій сковороді до золотистого кольору борошно і готувати 1 хв. Влити бульйон, розмішати, довести до кипіння і готувати 1 хв. Зменшити вогонь і тушкувати 10 хв. За 4 хв. до закінчення додати зелений горошок. Крок 5
Сир натерти на крупній тертці. Картопляне пюре перекласти в кулінарний мішок. Крок 6
Розігріти духовку до 190 ° С. Помістити фарш у форму для випічки, зверху за допомогою кулінарного мішка викласти шар картопляного пюре, посипати сиром і запікати 50-60 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!