Пастуший пиріг (SHEPHERDS PIE), ЗАПІКАНКА З КАРТОПЛІ І Баранов фарш

Пастуший пиріг, незважаючи на свою назву, звичайно, ніякий не пиріг, а справжнісінька запіканка. Рецепт цього старовинного англійського страви практично не змінився за кілька століть. У деяких областях Англії замість фаршу кладуть тонко нарізане філе баранини і додають корінь селери або пастернаку.

Інгредієнти

  • фарш з баранини – 500 г
  • картопля великий – 700 г
  • бульйон м'ясний – 300 мл
  • сир Пармезан – 100 г
  • цибуля в лушпинні – 1 цибулина
  • масло вершкове – 2,5 ст.л.
  • яйце куряче – 1 шт.
  • сіль
  • морква – 2 шт.
  • коріандр мелений – 1 ч.л.
  • часник молодий – 1 зубчик
  • борошно – 0,5 ст.л.
  • куркума – 1,5 ч.л.
  • горошок зелений – жменю

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Овочі очистити. Картоплю нарізати великими шматками, цибулю – кубиками, моркву – тонкою соломкою. Часник подрібнити. Крок 2

Картоплю відварити в киплячій підсоленій воді до готовності. Воду злити, картоплю розім'яти в пюре. Додати 1,5 ст. л. вершкового масла, коріандр і сіль, перемішати. Дати трохи охолонути, після чого додати яйце і ще раз перемішати. Накрити і відставити. Крок 3

пастуший пиріг (SHEPHERDS PIE), ЗАПІКАНКА З КАРТОПЛІ і Баранов фарш

У сковороді розігріти масло, що залишилося, обсмажити цибулю, моркву і часник, 2-3 хв. Додати фарш, перемішати і готувати на середньому вогні, розминаючи ложкою грудки, 6-7 хв. Крок 4

пастуший пиріг (SHEPHERDS PIE), ЗАПІКАНКА з КАРТОПЛІ І Баранов фарш

Злити зі сковороди надлишки масла. Додати обсмажену на сухій сковороді до золотистого кольору борошно і готувати 1 хв. Влити бульйон, розмішати, довести до кипіння і готувати 1 хв. Зменшити вогонь і тушкувати 10 хв. За 4 хв. до закінчення додати зелений горошок. Крок 5

Сир натерти на крупній тертці. Картопляне пюре перекласти в кулінарний мішок. Крок 6

пастуший пиріг (SHEPHERDS PIE), ЗАПІКАНКА З КАРТОПЛІ І Баранов фарш

Розігріти духовку до 190 ° С. Помістити фарш у форму для випічки, зверху за допомогою кулінарного мішка викласти шар картопляного пюре, посипати сиром і запікати 50-60 хв.

0/5 (0 Reviews)