ЗАПІКАНКА З КАБАЧКОВ з помідорами і фарш

Запіканка з кабачками, фаршем і помідорами виглядає, як великий м'ясний пиріг. Але, на відміну від пирогів, де треба возитися з тестом, таку запіканку приготувати простіше простого. & Nbsp;

 ЗАПІКАНКА З КАБАЧКОВ з помідорами і фарш

Інгредієнти

  • 450 г фаршу (з яловичини, свинини або індички)
  • 300 г моцарели
  • 4 середніх кабачка
  • 600 г дрібно нарізаних помідорів
  • 3 зубчики часнику
  • 1 середня цибулина
  • 1 солодкий зелений перець
  • 4 скибочки білого хліба
  • 2 ч. л. сушеного орегано
  • 5 гілочок базиліка
  • 5 гілочок петрушки
  • пластівці перцю чилі
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 175˚С. Наріжте кабачки уздовж на пластини товщиною 7-8 мм, покладіть на деко, застелене пергаментом, трохи посоліть. Поставте деко в духовку і запікайте кабачки 15-20 хв. Крок 2 Очистіть цибулю і часник. У перцю видаліть насіння і перегородки. Наріжте цибулю і перець маленькими кубиками, часник подрібніть. Крок 3 Розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте часник, цибулю і перець і смажте 7-10 хв., До м'якості. Додайте в сковороду фарш і продовжуйте смажити, розбиваючи грудочки фаршу лопаткою, 5 хв. Влийте подрібнені помідори, додайте пластівці чилі, орегано, базилік і петрушку і тушкуйте на повільному вогні 30 хв. Посоліть, поперчіть і зніміть з вогню. Крок 4 Зріжте кірки з хліба і розкришите м'якуш. Підсмажте крихти на сухій сковороді до золотистого кольору. Крок 5 На дно прямокутної форми для запікання насипте трохи обсмажених хлібних крихт, потім викладіть шар кабачків. Полийте м'ясним соусом і присипте моцарелою. Знову викладіть шар кабачків і присипте хлібними крихтами. Повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти. Верхнім шаром повинен стати шар моцарели. Крок 6 Накрийте форму фольгою і поставте запіканку в духовку на 30 хв. Потім видаліть фольгу і випікайте ще 15 хв.

0/5 (0 Reviews)