Узбецької самсою може називатися не всякий пиріжок з м'ясом, а тільки приготований з певного тесту, з сирої начинкою всередині і, до того ж, спечений за певною технологією. В ідеалі & ndash; в тандирі, глиняній дров'яної печі, яка розігрівається до дуже високих температур. У мене немає тандиру під рукою, але і в домашній духовці може вийти чудова узбецька листкова самса.
Ситне меню x Інгредієнти
- яйце 1 шт .
- масло вершкове 50 г + для змащування
- сіль 1/2 ч. Л. < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> вода (окріп) 1 стакан
- борошно 4 склянки
- масло вершкове для прослаіванія пластів 100-150 г
- крохмаль для розкочування тіста
- молоко для змащування тіста
- чорний кмин для посипання самси
Для фаршу:
- баранина з жирком дрібно нарізана 600-700 г
Для фаршу:
- цибуля 2 головки
- зіра
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Збити яйце, додати масло розтоплене, сіль, окріп, поступово підсипати просіяне борошно, одночасно розмішуючи. Коли тісто стало густе, викласти на стіл і замісити тісто щільне. Тісто має бути гладке, еластичне. Розділити його на три рівні частини. Крок 2 Кожну частину скачати в колобок і залишити на столі на 30-40 хв., Загорнувши в пакет. Крок 3 Формування листкової самси: Взяти один колобок, розкачати в тонкий пласт товщиною 2 мм на посипаною крохмалем столі. Надаючи форму прямокутника. Чим тонше розкачати, тим краще! Розгортати тісто потрібно на крохмалі! (Тісто виходить гладке і ніжне)! Таким чином вчинити з іншими колобки. Крок 4 розм'якшення вершковим маслом змастити кожен шар тіста. Перш ніж укладати зверху пласт тесту, дати маслу з нижнього пласта застигнути! Як масло застигло, починаємо скручувати щільний рулет. Крок 5
Розрізати з середини гострим ножем шматочки, товщиною 1,5 см. Покласти на 15-20 хв. в морозильну камеру, щоб масло застигло. Далі на зріз кладемо шматочок окремо розкачане тісто, він буде слепляю шари між собою, щоб вони не розповзлися, і віддають перевагу катанню коржики. Шматочки стануть твердими за рахунок масла і їх буде дуже зручно розгортати без борошна або крохмалю. Крок 6
Розкачати коржики. Крок 7
Покласти на тісто 1 ст. л. начинки. Крок 8
Сформувати трикутний пиріжок. Перекласти на деко, застелене папером для випічки швом вниз. Крок 9 Випікати при температурі 200 ° С близько 30 хв. Верх можна змастити збитим жовтком + 1 ст. л. молока. Я змастила за 15 хв. до готовності, коли шари самси розкрилися. Посипати чорнушкою. Господині на замітку
Тісто для дна самси замішується окремо: все на око, точних пропорцій немає: трохи борошна і води. Замісити гладке тісто.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!