Узбецький листкове САМСА: КАК ПРИГОТОВИТЬ

Узбецької самсою може називатися не всякий пиріжок з м'ясом, а тільки приготований з певного тесту, з сирої начинкою всередині і, до того ж, спечений за певною технологією. В ідеалі & ndash; в тандирі, глиняній дров'яної печі, яка розігрівається до дуже високих температур. У мене немає тандиру під рукою, але і в домашній духовці може вийти чудова узбецька листкова самса.

Ситне меню x Інгредієнти

  • яйце 1 шт .
  • масло вершкове 50 г + для змащування
  • сіль 1/2 ч. Л.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> вода (окріп) 1 стакан
  • борошно 4 склянки
  • масло вершкове для прослаіванія пластів 100-150 г
  • крохмаль для розкочування тіста
  • молоко для змащування тіста
  • чорний кмин для посипання самси

Для фаршу:

  • баранина з жирком дрібно нарізана 600-700 г

Для фаршу:

  • цибуля 2 головки
  • зіра

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Збити яйце, додати масло розтоплене, сіль, окріп, поступово підсипати просіяне борошно, одночасно розмішуючи. Коли тісто стало густе, викласти на стіл і замісити тісто щільне. Тісто має бути гладке, еластичне. Розділити його на три рівні частини. Крок 2 Кожну частину скачати в колобок і залишити на столі на 30-40 хв., Загорнувши в пакет. Крок 3 Формування листкової самси: Взяти один колобок, розкачати в тонкий пласт товщиною 2 мм на посипаною крохмалем столі. Надаючи форму прямокутника. Чим тонше розкачати, тим краще! Розгортати тісто потрібно на крохмалі! (Тісто виходить гладке і ніжне)! Таким чином вчинити з іншими колобки. Крок 4 розм'якшення вершковим маслом змастити кожен шар тіста. Перш ніж укладати зверху пласт тесту, дати маслу з нижнього пласта застигнути! Як масло застигло, починаємо скручувати щільний рулет. Крок 5

Узбецькі листкове САМСА: КАК ПРИГОТОВИТЬ

Розрізати з середини гострим ножем шматочки, товщиною 1,5 см. Покласти на 15-20 хв. в морозильну камеру, щоб масло застигло. Далі на зріз кладемо шматочок окремо розкачане тісто, він буде слепляю шари між собою, щоб вони не розповзлися, і віддають перевагу катанню коржики. Шматочки стануть твердими за рахунок масла і їх буде дуже зручно розгортати без борошна або крохмалю. Крок 6

Узбецькі листкове САМСА: КАК ПРИГОТОВИТЬ

Розкачати коржики. Крок 7

Узбецькі листкове САМСА: КАК ПРИГОТОВИТЬ

Покласти на тісто 1 ст. л. начинки. Крок 8

Узбецькі листкове САМСА: КАК ПРИГОТОВИТЬ

Сформувати трикутний пиріжок. Перекласти на деко, застелене папером для випічки швом вниз. Крок 9 Випікати при температурі 200 ° С близько 30 хв. Верх можна змастити збитим жовтком + 1 ст. л. молока. Я змастила за 15 хв. до готовності, коли шари самси розкрилися. Посипати чорнушкою. Господині на замітку

Тісто для дна самси замішується окремо: все на око, точних пропорцій немає: трохи борошна і води. Замісити гладке тісто.

0/5 (0 Reviews)