Пасус толма У капустяному листі

пасус толма У капустяному листі

Інгредієнти

  • червона квасоля – 80-90 г
  • біла квасоля – 80-90 г
  • нут – 80-90 г
  • сочевиця – 50-60 г
  • рис – 100 г
  • вірменська крупа ачар або булгур – 80-90 г
  • цибулини – 2 шт.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> масло рослинне
  • курага – 30 г
  • чорнослив без кісточок – 5 шт.
  • родзинки – 30 г
  • по 1 середньому пучку петрушки, кінзи і м'яти
  • 1 великий качан капусти
  • томатна паста – 3-4 ст. л.
  • сіль і мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Замочити на ніч квасолю і нут. На наступний день воду злити. Відварити в чистій воді все крупи до готовності окремо. Крок 2 Лук очистити, дрібно нарізати і обсмажити в розігрітій олії, 6 хв. Курагу і родзинки добре промити. Курагу і чорнослив нарізати маленькими шматочками. Зелень вимити і дрібно нашаткувати. Змішати квасолю, нут, сочевицю, рис і пшеницю з цибулею, родзинками, курагою і половиною зелені. Приправити до смаку сіллю і перцем, ретельно перемішати. Крок 3 З капустини вирізати качан. Помістити качан у велику каструлю з киплячою підсоленою водою і варити 7-8 хв. Дати охолонути, потім розібрати на листя. Крок 4 Зрізати з підстави капустяного листя потовщення. На листя розкласти начинку, щільно загорнути конвертом. Крок 5 Укласти толму в змащену маслом каструлю, додати чорнослив і залишилася зелень. Крок 6 Розвести томатну пасту в 200-250 мл гарячої питної води, влити в сотейник. Закрити кришкою і поставити на маленький вогонь. Гасити 30 хв. Зняти з вогню і дати настоятися 1 добу. Подавати в холодному вигляді.

0/5 (0 Reviews)