ПЕЛЬМЕНИ З ГРИБНИЙ НАЧИНКОЙ

Пельмені – легендарне блюдо, яке готують (ну або хоча б купують в магазині) практично в кожній родині. В основному всі вживають класичний їх варіант, який являє собою страву у вигляді відварених виробів з тіста з м'ясною начинкою. Але пельмені люблять не тільки м'ясоїди, вони також популярні серед вегетаріанців. Сьогодні існує величезна кількість зовсім м'ясних начинок, і одну з них я сьогодні приготую. Це будуть пельмені з грибною начинкою.

Інгредієнти

  • борошно 300 гр.
  • окріп 170 мл.
  • масло рослинне по смаку
  • сіль за смаком
  • печериці 450 гр.
  • цибуля 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

крок 1

ПЕЛЬМЕНИ З ГРИБНИЙ НАЧИНКОЙ

У ємність наливаємо тільки що скипіла воду і додаємо в неї 0,5 ч.л. солі, перемішуємо. У глибоку ємність всипаємо борошно, просіяне через сито. У центрі робимо поглиблення і вливаємо в нього солоний окріп, 15 гр. рослинної олії. Замішуємо тісто за допомогою дерев'яної лопатки, потім вже вимішуємо тісто руками. Коли тісто стало приймати форму, ввібрало всю воду, а сухий борошна не залишилося, кладемо тісто на робочу поверхню. Вимішувати його ще 7 хвилин і прибираємо на півгодини в пакет. Крок 2

ПЕЛЬМЕНИ З ГРИБНИЙ НАЧИНКОЙ

Печериці нарізаємо великими шматочками. Гриби обсмажуємо з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні до повного випаровування рідини. Крок 3

ПЕЛЬМЕНИ З ГРИБНИЙ НАЧИНКОЙ

Цибулю нарізаємо півкільцями і також обсмажуємо з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні. Крок 4

Перемішуємо обсмажені гриби з цибулею і сіллю. Потім подрібнюємо грибну начинку за допомогою фуд-процесора. Крок 5

ПЕЛЬМЕНИ З ГРИБНИЙ НАЧИНКОЙ

Тісто ділимо на кілька частин. Беремо перший шматочок і тонко розгортаємо його. За допомогою склянки видавлюємо кола, на центр яких викладаємо грибну начинку. Крок 6

ПЕЛЬМЕНИ З ГРИБНИЙ НАЧИНКОЙ

Щоб зліпити пельмень , беремо кружечок з начинкою і складаємо його навпіл, краю защипуємо тісто по периметру, а кінці з'єднуємо разом. Таким чином ліпимо все пельмені. Крок 7

ПЕЛЬМЕНИ З ГРИБНИЙ НАЧИНКОЙ

Зліплені пельмені викладаємо на дошку, присипану борошном, і встановлюємо в морозильну камеру до повної їх заморозки. Потім перекладаємо пельмені в пакет і назад відправляємо в морозилку. Крок 8

Ставимо каструлю з водою на вогонь. Доводимо воду до кипіння, додаємо сіль, потім відправляємо в воду пельмені з грибами. Коли пельмені спливуть на поверхню води, варимо їх пару хвилин. Пельмені готові. Найкраще подавати їх з рубаним луком і соєвим соусом.

0/5 (0 Reviews)