Пельмені з індички підійдуть для тих, хто намагається йти за канонами правильного, збалансованого харчування. Звичайно, вони приготовлені з тіста, але воно таке тонке, що хоча б невелику порцію точно можна собі дозволити. А ось до начинки пельменів просто немає ніяких питань: до її складу входить соковита м’якоть з стегон індички, ріпчасту цибулю і спеції. Нічого зайвого, калорійного, жирного! Використання готового якісного тесту значно полегшує завдання і робить процес створення смачних пельменів з індички швидким, легким і приємним.
Інгредієнти
- Тісто для пельменів, замішане з 500 г борошна
- 1 кг м’якоті стегна індички
- 2 середні цибулини
- 8 г солі
- 1/2 ч.л. чорного перцю
Для варіння:
- 2 лаврові листки
- 2 ч.л. з гіркою солі
- 10 горошин чорного перцю
- 2 зубчики часнику
Для подачі:
- чорний перець свіжого грубого помелу
- сметана
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Вимісити тісто для пельменів з індичкою. Оберніть плівкою і залиште на кухонному столі на 30 хвилин. Крок 2
М’ясо індички зачистите від плівок і сполучних тканин і наріжте кубиками приблизно 2х2 см. Розкладіть їх на піднос і поставте в морозильник на 15-20 хвилин. М’ясо злегка підморозило, і його буде зручніше прокручувати в фарш. Крок 3
Лук для начинки пельменів з індичкою очистіть і розріжте на 4 частини. Крок 4
Пропустіть індичку і цибулю через м’ясорубку двічі: спочатку через ґрати з великими отворами, потім – з дрібними. Приправте фарш сіллю і перцем і ретельно вимісити. Якщо у вас є стаціонарний міксер, встановіть плоску насадку (лопатку) і вимішують фарш 3-5 хвилин. Готовий фарш буде блискучим і однорідним. Закрийте миску плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Крок 5
Відріжте від тесту для пельменів невеликий шматок і сформуйте валик діаметром 2 см. Наріжте його шматочками завдовжки 1 см. Складайте шматочки тіста в гірку борошна. Пріплюсніте кожен шматочок тіста в диск, а потім розкачайте в тонкий корж. Крок 6
У центр кожного коржика покладіть чайну ложку начинки з індички і заліпити краї тіста. Готові пельмені викладайте рядами на подпиленний борошном дошку. Призначені для заморожування пельмені складайте на піднос, який поміститься в морозильник. Крок 7
В просторій каструлі закип’ятіть з сіллю, лавровим листом, чорним перцем горошком і зубчиками часнику. Опустіть порцію пельменів і варіть 2-3 хвилини після того, як пельмені спливуть на поверхню. Подавайте пельмені гарячими. Корисна порада
На основі пельменів з індички можна приготувати швидкий " суп & raquo ;: просто зваріть їх не в воді, а в бульйоні, розлийте по порційних тарілках і посипте рубаною зеленню за смаком.
До речі
Зробити начинку для пельменів з індички більш соковитою допоможе терта морквина або м’якоть гарбуза, яку слід подрібнити, неодмінно віджати і вже потім додавати в фарш.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!