ПЕЛЬМЕНИ З картоплею І ГРИБАМИ

Чи варто говорити, що домашні пельмені з картоплею та грибами – найсмачніші? А якщо до процесу їх приготування залучити всю родину, то це буде дуже весело і цікаво, особливо для дітей.

 ПЕЛЬМЕНИ З картоплею І ГРИБАМИ

Інгредієнти

Для начинки:

  • гриби 500 г
  • картопля 500 г
  • цибуля зелений 1 пучок
  • сіль 1 ч.л..
  • перець чорний мелений 1 ч.л.
  • рослинне масло 3 ст.л.

Для тіста:

  • борошно 500 г
  • вода 1 склянка
  • сметана 3 ст.л.
  • сіль 1 ч.л..
  • яйце 1 шт.
  • рослинне масло 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ПЕЛЬМЕНИ З картоплею І ГРИБАМИ

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для пельменів з картоплею та грибами. Крок 2

Приготуйте тісто. У глибоку миску просійте борошно, зробіть в борошні поглиблення – лунку, всипте сіль. Половину води змішайте зі сметаною і влийте в борошно. Воду, що залишилася змішайте з яйцем і рослинним маслом, перемішайте і влийте в миску з борошном. Крок 3

ПЕЛЬМЕНИ З картоплею І ГРИБАМИ

замісити тісто, накрийте його серветкою і залиште на столі. Не нехтуйте цією процедурою. Під час вистоювання тісто стане м'яким і еластичним, його буде легко розгортати. Крок 4

ПЕЛЬМЕНИ З картоплею І ГРИБАМИ

Поки тісто “відпочиває”, підготуємо начинку. Картопля очистіть від шкірки і зваріть до готовності. Воду злийте, додайте за смаком сіль і приготуйте пюре. Гриби наріжте дрібно і обсмажте до готовності на рослинній олії. Крок 5

У мисці змішайте картопляне пюре, обсмажені гриби. Дрібно наріжте зелену цибулю і додайте в начинку. Посоліть, поперчіть за смаком і все перемішайте. Крок 6

частина тесту тонко розкачати в пласт товщиною 3 мм і потім наріжте на квадратики розміром 6х6 см. у центр квадратів розкладіть начинку, з'єднайте кінці і защіпніте. Крок 7

ПЕЛЬМЕНИ З картоплею І ГРИБАМИ

Відваріть пельмені в підсоленій киплячій воді, приблизно 7-10 хвилин після закипання. Подавайте пельмені гарячими, зі сметаною або з різними соусами. Корисна порада

Щоб смак пельменів з картоплею та грибами був більш насиченим, ви можете додати в начинку трохи розтертих в порошок сухих білих грибів або відварити пельмегі в грибному бульйоні.

До речі

Зверніть увагу на тісто, з яким ми приготували пельмені з картоплею та грибами. Воно замішано на сметані, таке тісто виходить особливо нееним і еластичним. Розкачати його можна дуже тонко.

0/5 (0 Reviews)