Приготувати самостійно пельмені з яловичини і свинини зовсім не складно, зате ви точно будете впевнені в якості інгредієнтів блюда. Та й смак його, повірте, буде сильно відрізнятися від & laquo; магазинного & raquo ;, зрозуміло, в кращу сторону. А сама по собі ліплення пельменів може стати відмінним заходом сімейного масштабу, яке буде служити об'єднанню і згуртуванню домочадців. Приготуйте тісто і фарш пельменів з яловичини і свинини. Покличте близьких на кухню, видайте кожному фартух і покажіть, що і як робити. А потім ліпіть пельмені і розмовляйте про все на світі!
& nbsp;
Інгредієнти
- по 400 г м'якоті яловичини і & nbsp; жирної свинини
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- сіль, мелений чорний перець
- колотий лід
- масло, сметана і оцет для подачі
Для тіста:
- 600 г борошна
- 2 ст. л. рослинного масла
- 1 ч. л. солі
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Для тіста пельменів просійте 2/3 борошна з сіллю на дошку, зробіть поглиблення, додайте рослинне масло. Підливаючи крижану воду (приблизно 1,5 склянки), замісити однорідне м'яке тісто. Дайте йому полежати під плівкою 30 хв., Всипте борошно і вимішують 10 хв. Дайте полежати ще 30 хв. Крок 2
для фаршу проверніть через м'ясорубку з дрібними гратами м'ясо. Очистіть і натріть цибулю і часник на тертці. Змішайте м'ясний фарш з цибулею і часником, щедро посоліть і поперчіть. Поставте фарш в холодильник на 15 хв. Крок 3
Дістаньте ємність з фаршем для пельменів. Додайте в нього жменю колотого льоду. Швидко перемішайте руками і поверніть його в холодильник ще мінімум на 30 хв. Крок 4
Скачайте з вистояти тесту для пельменів ковбаску діаметром 2 см, наріжте її поперек на шматочки товщиною 1 см. Присипте шматочки борошном і розкачайте в круглі тонкі коржики на присипаної борошном поверхні. Крок 5
У центр кожного гуртка викладіть по ложечці начинки. Ретельно защипніть краю, щоб вийшов півколо. З'єднайте два гострих кута і міцно притисніть, щоб вони зліпилися. Крок 6 Варіть пельмені порціями у великій каструлі з великою кількістю киплячої підсоленої води, перемішуючи шумівкою, щоб вони не прилипали до дна. Пельмені готові через 8-10 хв. після повторного закипання. Подавайте з маслом, сметаною і оцтом. Корисна порада
За бажанням, в фарш можна додати трохи подрібненої зелені. Особливо добре підійдуть петрушка або кінза. Тільки обов'язково видаліть грубі стебла і нарізуйте тільки ніжні листочки.
До речі Щоб тісто для пельменів з яловичини і свинини можна було тонко розкачувати, вимішують його дуже ретельно, розминаючи і відбиваючи об стіл, протягом не менше 15 хвилин.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!