Відкритий пиріг ПІДЕ за межами Туреччини називають не інакше як турецької піцою. Дійсно, за своєю суттю це дуже схожі страви: замісив тісто, розкотив в коржик, виклав зверху то, що було під рукою, і з'їв з великим задоволенням. Начинки, правда, різняться: якщо в італійській піці це томатний соус, моцарела, шинка і так далі, в ПІДЕ як начинку виступають м'ясний фарш, овочі, бастурма, а то і сир з яйцем, як в якомусь хачапурі по-аджарський . Останнє, втім, навряд чи можна вважати збігом, адже Аджарія межує з Туреччиною, і ці два блюда, швидше за все, мають спільне коріння. Але факт залишається фактом & ndash; начинку для ПІДЕ готують хто на що здатний, і ніщо не завадить вам зімпровізувати, виходячи з особистих переваг і того, що є в холодильнику на даний момент. А за основу можна взяти начинку з фаршу з овочами
Фарш-кидок x Інгредієнти
- борошно 250 г
- молоко 140 мл
- сіль в тісто 1/4 ч.л.
- дріжджі сухі 1 ч.л.
- йогурт натуральний 1 ст.л.
- кабачок маленький 1/2 шт.
- цибуля 1/2 шт.
- помідор 1/2 шт.
- сіль в начинку
- перець
- базилік рубаний
- фарш 200 г
- часник 2 шт.
- зіра 1/2 ч.л.
- масло рослинне
- сир ропні 150 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Змішайте інгредієнти тесту (молоко повинно бути теплим) і замісіть гладке , еластичне тісто, при необхідності додавши ще трохи борошна, якщо воно виходить занадто липким. Скачайте тісто в тугий куля, покладіть в миску, накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину або до тих пір, поки воно не збільшиться вдвічі. Розділіть тісто на дві кульки поменше, накрийте їх і залиште в теплому місці ще на півгодини. Крок 2
На рослинному маслі обсмажте, помішуючи, подрібнений часник і цибулю, нарізаний півкільцями або дрібно, потім додайте кабачок, нарізаний кубиками. Обсмажте овочі з усіх боків, потім посуньте їх до країв сковороди, в середину викладіть фарш і збільште вогонь. Крок 3
Обсмажте фарш з усіх боків, додайте очищений і дрібно нарізаний помідор і розмолоту або розчавлену в ступці зіру і коріандр, добре перемішайте, зменшіть вогонь і тушкуйте хвилин 10, до википання здебільшого рідини. В кінці приправте вміст сковороди сіллю і перцем, зніміть з вогню і дайте охолонути. Крок 4
Розкачайте кожну кульку в формі овалу і скачайте два протилежних краю, защіпнув їх зверху і знизу. Висота і товщина бортиків – питання особистих уподобань, на мій погляд, вони не повинні бути занадто високими. В середину викладіть начинку і рівномірно розподіліть зверху крупно натертий сир (підійде і моцарелла, і сулугуні). Крок 5
Випікайте ПІДЕ в духовці, розігрітій до 220 градусів, протягом 15 хвилин, дістаньте з духовки, збризніть оливковим маслом, прикрасьте листочками базиліку і кінзи, наріжте поперечними смужками і подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!