плескавіца

Вибираючи на вулиці кафе для вечері в Хорватії чи Чорногорії, ви обов'язково відчуєте запах м'яса, що смажиться на вогні. Це готують плескавіца або чевапчичи & ndash; біфштекси і ковбаски з рубаного м'яса. Їх подають майже в кожному закладі, тому при бажанні ви можете всю відпустку провести в дегустаціях і виборі кращого рецепта.

 плескавіца

Інгредієнти

  • 500 г свинини
  • 500 г яловичини
  • 100 г несолоного сала
  • 2 великі цибулини
  • 2 червоних перцю чилі
  • 3 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 3 солодких червоних перцю
  • 1-2 червоних перцю чилі
  • 1 зубчик часнику
  • 150 мл оливкової олії «екстра вірджин»
  • морська сіль і мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 плескавіца

Наріжте м'ясо і сало невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами. Крок 2

плескавіца

Цибулю очистіть і дуже дрібно наріжте. Перець чилі розрізати вздовж, видаліть насіння і дрібно порубати. Часник очистіть і розітріть в ступці з дрібкою крупної солі в однорідну пасту. Крок 3

плескавіца

Додайте у фарш 2 ст. л. оливкового масла, цибуля, чилі і часник, посоліть, поперчіть і добре вимісити руками. Крок 4

плескавіца

Сформуйте з фаршу круглі коржі діаметром 12 -15 см і товщиною 1 см. Крок 5

плескавіца

Змастіть плескавіца оливковою олією. Смажте над гарячим вугіллям на решітці або на грилі з двох сторін до готовності, 5-7 хв. Подавайте плескавіца з соусом з печеного перцю і тонко нарізаним солодким луком. Крок 6

плескавіца

Соус. Запечіть солодкий і гострий перець в духовці або на вогні, покладіть в пакет і залиште на 10 хв. Очистіть від шкірки і насіння. Подрібніть перець в блендері разом з часником і оливковою олією. Посоліть і поперчіть. Господині на замітку

Традиційне доповнення до плескавіца & ndash; тушкований мангольд.

0/5 (0 Reviews)