Вибираючи на вулиці кафе для вечері в Хорватії чи Чорногорії, ви обов'язково відчуєте запах м'яса, що смажиться на вогні. Це готують плескавіца або чевапчичи & ndash; біфштекси і ковбаски з рубаного м'яса. Їх подають майже в кожному закладі, тому при бажанні ви можете всю відпустку провести в дегустаціях і виборі кращого рецепта.
Інгредієнти
- 500 г свинини
- 500 г яловичини
- 100 г несолоного сала
- 2 великі цибулини
- 2 червоних перцю чилі
- 3 зубчики часнику
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 3 солодких червоних перцю
- 1-2 червоних перцю чилі
- 1 зубчик часнику
- 150 мл оливкової олії «екстра вірджин»
- морська сіль і мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте м'ясо і сало невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами. Крок 2
Цибулю очистіть і дуже дрібно наріжте. Перець чилі розрізати вздовж, видаліть насіння і дрібно порубати. Часник очистіть і розітріть в ступці з дрібкою крупної солі в однорідну пасту. Крок 3
Додайте у фарш 2 ст. л. оливкового масла, цибуля, чилі і часник, посоліть, поперчіть і добре вимісити руками. Крок 4
Сформуйте з фаршу круглі коржі діаметром 12 -15 см і товщиною 1 см. Крок 5
Змастіть плескавіца оливковою олією. Смажте над гарячим вугіллям на решітці або на грилі з двох сторін до готовності, 5-7 хв. Подавайте плескавіца з соусом з печеного перцю і тонко нарізаним солодким луком. Крок 6
Соус. Запечіть солодкий і гострий перець в духовці або на вогні, покладіть в пакет і залиште на 10 хв. Очистіть від шкірки і насіння. Подрібніть перець в блендері разом з часником і оливковою олією. Посоліть і поперчіть. Господині на замітку
Традиційне доповнення до плескавіца & ndash; тушкований мангольд.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!