Плов СО свинячі реберця

Який же ароматний і смачний виходить плов з баранини. Готувати його навчив мене тато. Так як я родом з сонячного Узбекистану, то любов до плову у мене з дитинства. Так як хорошого курдючного барана у нас днем ​​з вогнем не знайдеш … довелося пристосовуватися до готування з іншим м'ясом … з птахом мені не подобатися, а ось зі свинячими реберцями – саме те!

Плов СО свинячі реберця

Інгредієнти

  • рис 1 кг
  • цибуля 4-5 шт.
  • зітхання 3 шт.
  • свинячі ребра 1 кг
  • вершкове масло 1 ст. л.
  • зіра, куркума, барбарис
  • сіль 2 ст. л.
  • часник 1 шт.
  • рослинне масло 150 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Плов СО свинячі реберця

Беремо казан, кладемо масло, розпалює його. Лук ріжемо на свій розсуд, можна півкільцями. Морквину нарізаємо брусочками. Ребра промиваємо і сушимо паперовим рушником. Рис промиваємо в декількох водах. Замочуємо в холодній воді хвилин на 30. Крок 2

У розпечене масло висипаємо цибулю, постійно помішуючи, доводимо до золотистого кольору. Крок 3

Плов СО свинячі реберця

Потім закладаємо промите і порізане на шматочки м'ясо. Злегка обсмажуємо. Крок 4

Плов СО свинячі реберця

Додаємо, порізану соломкою моркву. Смажимо до підсмаженої скоринки м'яса. Додаємо вершкове масло … хоч і мала ця доза … але вона грає важливу роль-повірте! Крок 5

Потім заливаємо окропом, щоб покрилося повністю м'ясо. І кип'ятимо на середньому вогні під кришкою хвилин 20. Це вийшов “зірвак”. Крок 6

Плов СО свинячі реберця

Беремо головку часнику , очищаємо від верхньої лушпиння, промиваємо, кладемо на м'ясо. Рис укладаємо по всій поверхні, накриваючи і часник. Заливаємо окропом на два пальці вище рівня рису. Даємо закипіти, засипаємо сіль і спеції (за бажанням). Крок 7

Плов СО свинячі реберця

Стежимо-як тільки на поверхні залишається трохи води ставимо на маленький вогонь. Накриваємо кришкою, мокрим рушником, щоб пара не виходила, і тримаємо хвилин 20. Потім, знімаємо з вогню і вкутуємо хвилин на 30-40 в ковдру. Крок 8

Плов СО свинячі реберця

Потім перемішуємо і укладаємо на блюдо. А можна спочатку викласти гіркою рис, а зверху м'ясо … часник як корону поміщаємо на саму “верхівку”. Смачного!!!

0/5 (0 Reviews)