Плов з реберцями

Плов з реберцями

Сімейні традиції: рецепт в спадок x Інгредієнти

  • цибуля білий невеликий – 0,5 кг
  • морква велика – 3 -4 шт.
  • масло рослинне – 0,5 склянки
  • барбарис – за смаком
  • перець чилі (можна сушений) – 1-2 шт.
  • рис пропарений довгий – 1 кг
  • свинячі або баранячі ребра – 1,5 кг
  • часник – 1 головка
  • сіль – за смаком
  • перець чорний – за смаком
  • зіра – за смаком

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Реберця нарізати на невеликі шматки, цибулю – кубиками, моркву – соломкою. У розігрітий великий казан або сотейник налити масло, обсмажити ребра на сильному вогні до золотистого кольору. Покласти цибулю, обсмажити, потім морква. Зменшити вогонь, налити води так, щоб вона покривала всі інгредієнти, покласти цілком не очищаючи часник, сіль, зіру, барбарис, чорний мелений перець і перець чилі, накрити кришкою. Рис промити в кілька прийомів, поки вода не стане прозорою. Вийняти з м'ясо часник і перець чилі. Рис укласти на м'ясо і овочі не перемішуючи, зверху залити водою на 2-3 см вище рівня рису (краще це робити через шумовку), накрити кришкою. Як тільки рис буде готовий, акуратно перемішати рис з м'ясом і овочами, дати постояти 15-20 хвилин. Подавати, прикрасивши часником і перцем чилі, який вийняли з казана, можна посипати зеленню і прикрасити помідорами. Господині на замітку

Морква краще нарізати, тому що якщо натерти на крупній тертці, то під час приготування вона розвариться.

0/5 (0 Reviews)