Інгредієнти
- 1 остов від запеченої індички з остатккамі м'яса (крила, шия і т д)
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 2 черешки селери
- 4 зубчики часнику
- 4 см свіжого кореня імбиру
- 3-4 зірочки бадьяна
- по 1 ч. л. чорного і запашного перцю горошком
- 1 ч. л. куркуми
- сіль, мелений чорний перець
- зелень і варена вермішель для подачі, за бажанням
Для фрикадельок
- 500 г фаршу з індички
- 1 середня картоплина
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 пучок петрушки
- 1 маленька цибулина
- 4 зубчики часнику
- 1 яйце
- 3 ст. л. вершкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для фрикадельок дуже дрібно наріжте цибулю, часник і всю зелень. Розтопіть в сковороді олію, обсмажити цибулю, 5 хв. Додайте часник і зелень, потомите, помішуючи, 2-3 хв. Остудіть і змішайте з фаршем. Крок 2
Додайте у фарш натерту на дрібній тертці картоплину і яйце. Посоліть, поперчіть, вимісити однорідний фарш. Змочуючи руки в рослинному маслі, скачайте фрикадельки розміром з волоський горіх, викладіть на змащену маслом тарілку і покладіть в холодильник на 30 хв. Крок 3
Потім разорогрейте духовку до 200 ° С і запечіть фрикадельки, 20 хв. До цього моменту фрикадельки можна приготувати заздалегідь, за 24 год до подачі і зберігати в холодильнику – або приготувати сильно заздалегідь і заморозити. Крок 4
Для бульйону порубати остов запеченої птиці середніми шматочками. Додайте кінчики крил і шию. Залийте в каструлі холодною питною водою (приблизно 2,5 л) і поставте на вогонь. Коли закипить, зніміть піну і зменшіть вогонь. Крок 5
Розріжте цибулю і моркву навпіл і подпекіте на сухій сковороді або прямо на конфорці до чорних підпалин. Додайте в каструлю разом з нарізаними шматочками селерою, імбиром і часником. Крок 6
Всипте куркуму і перець горошком, посоліть. Варіть 1 ч. Крок 7
Процідіть бульйон через сито, поверніть в каструлю, доведіть до кипіння. Покладіть фрикадельки і прогрійте, 3-4 хв. Якщо фрикадельки заморожені, варіть 10 хв. Подайте суп дуже гарячим, посипавши зеленню і за бажанням додавши вермішель.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!