конкурс рецептів. Середземномор'ї x Інгредієнти
- баклажан – 2 шт.
- м'ясо (фарш) – 400 г
- приправа «Італійські трави» – за смаком
- сир натертий – 30 г
- масло вершкове розм'якшене – 15 г
- лазіння (листи) – 6 шт.
- сіль – за смаком
- цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- розмарин сушений – 1 ст. л.
- сир пармезан – 30 г
- вино біле сухе – 100 мл
- перець чорний мелений – за смаком
- борошно просіяне – 15 г
- молоко – 200 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient">томати очищені порізані – 300 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Баклажани нарізати кружальцями, посолити, залишити на 30 хвилин. Промити водою, обсушити паперовим рушником. Скропити оливковою олією і обсмажити на грилі або сковороді. Викласти на серветку, щоб вбралося зайве масло. Крок 2
Фарш швидко обсмажити на сильному вогні. Додати дрібно порізану цибулину, розмарин, вино, довести до кипіння. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 10 хвилин. Додати томати і тушкувати ще 15 хвилин, в кінці посолити, поперчити, додати «Італійські трави». Крок 3
Відварити по 2-3 листків лазаньї в киплячій підсоленій воді по 2-3 хвилини. Вийняти шумівкою, обполоснути холодною водою, розрізати впоперек на дві частини (або за розміром формочок). Крок 4
Для сирного соусу: борошно додати в молоко і добре перемішати, щоб не було грудок. Додати вершкове масло і нагрівати на тихому вогні, помішуючи, до загустіння. Посипати тертим сиром, добре перемішати і зняти з вогню. Квадратні формочки змастити маслом, на дно покласти лист тіста, полити сирним соусом. Крок 5
На соус покласти шар з баклажанів, шар фаршу з томатами, шар тіста. Повторювати до заповнення форми. Закінчити шаром тіста, полити сирним соусом, посипати тертим пармезаном і розмарином. Запікати при 180 & deg; C 20-25 хвилин до рум'яної скоринки.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!