ПОШИТТЯ З М'ЯСНОГО АССОРТИ

ПОШИТТЯ З М'ЯСНОГО АССОРТИ

Інгредієнти

Для паштету:

  • кориця і мускатний горіх – по щіпці
  • цибуля зелена – 6 пір'я
  • печінка свиняча – 150 г
  • яйця, зварені круто – 6 шт.
  • жовток яєчний – 1 шт.
  • курка (філе) – 1 кг
  • грудинка свиняча – 150 г
  • свинина (шийна частина) – 250 г
  • масло вершкове – 1,5 ст.л.
  • петрушка свіжа нарізана – 4 гілочки
  • коньяк (або бренді) – 250 мл
  • сіль

Для тіста:

  • борошно – 250 г
  • сіль – щіпка
  • масло вершкове – 125 г

Покроковий рецепт приготування

крок 1

ПОШИТТЯ З М'ЯСНОГО АССОРТИ

Замісити тісто, змішавши борошно, вершкове масло і сіль. Скачати в кулю, накрити і прибрати в холодильник на 1-2 ч. Зелень і м'ясо вимити, обсушити. Помістити в чашу блендера грудинку, печінку, петрушку і зелену цибулю, подрібнити в однорідний фарш. Приправити сіллю, перцем, корицею, мускатним горіхом і добре перемішати. Крок 2

ПОШИТТЯ З М'ЯСНОГО АССОРТИ

Яйця розрізати вздовж на 2 частини. Свинину і куряче філе нарізати на маленькі кубики. Розігріти в сковороді 1 ст. л. вершкового масла і, помішуючи, обсмажувати свинину і курку протягом 8-10 хв. Крок 3

ПОШИТТЯ З М'ЯСНОГО АССОРТИ

На присипаної борошном поверхні розкачати 2/3 тесту в тонкий пласт. Час, що залишився тісто розкачати таким же тонким шаром і вирізати з нього «кришку» розміром з форму для запікання. Крок 4

ПОШИТТЯ З М'ЯСНОГО АССОРТИ

Форму змастити вершковим маслом, застелити великим шматком пергаменту. Викласти в форму більший пласт тесту так, щоб краї звисали. Шарами покласти половину підготовленого фаршу, половину обсмажених шматочків курки та свинини. Потім покласти яйця, що залишилися шматочки м'яса і фарш. Крок 5

ПОШИТТЯ З М'ЯСНОГО АССОРТИ

Накрити начинку кришкою з тіста. Вологими руками защипати краї, зайве тісто відрізати ножицями. Вирізати із залишків тіста кілька смужок з хвилястими краями і прикрасити ними верх паштету. Можна зробити і інші прикраси для верху, наприклад, листочки. Крок 6

ПОШИТТЯ З М'ЯСНОГО АССОРТИ

у центрі зробити отвір, вставити в нього згорнуту трубочкою фольгу і влити коньяк. Зверху змастити яєчним жовтком, закрити свешивающимися краями пергаменту і запікати в розігрітій до 180 ° С духовці 40 хв.

0/5 (0 Reviews)