ПОШИТТЯ ЗАПЕЧЕНИЙ В ТЕСТІ

Деякі здивуються, прочитавши наш рецепт паштету, запеченого в тесті: хіба це паштет? А ось як не дивно так! Якщо заглянути в кулінарну історію цієї страви, то з'ясується, що спочатку паштетом називали щось на зразок пирога з начинкою з подрібненого м'яса і м'ясопродуктів. Особливість же її полягала в тому, що маса мала неоднорідну консистенцію. Тобто, в ній відчувалися шматочки! Пізніше тісто з рецепта зникло, а начинка пішла своїм власним шляхом. І яких тільки паштетів не придумали люди! З свинини, яловичини, курки, качки, печінки, риби & hellip; З'явилися і пісні варіанти & mdash; з грибів і бобових. А ми пропонуємо все-таки запекти паштет в тесті і переконатися, що такий варіант має свої незаперечні переваги.
& nbsp;

Інгредієнти

  • 600 г & nbsp; м'якоті свинячої шийки
  • 150 г & nbsp; варено-копченої шинки
  • 2 середні цибулини
  • 200 г & nbsp; вершкового масла
  • 1 яйце і & nbsp; 2 & nbsp; жовтка
  • 250 мл білого сухого вина
  • 2 ст. л. коньяку
  • 300 г & nbsp; борошна
  • 50 г & nbsp; панірувальних сухарів
  • 1 ст. л. молока
  • 1 гілочка чебрецю
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Свинячу шийку для паштету пропустіть через м'ясорубку. Викладіть в миску, додайте сіль, перець, вино, лавровий лист, чебрець. Закрийте плівкою і поставте в холодильник на 8-10 год. Крок 2

ПОШИТТЯ ЗАПЕЧЕНИЙ В & nbsp; ТЕСТІ

Приготуйте тісто для паштету. Просійте в миску борошно, додайте сіль і 140 г нарізаної кубиками вершкового масла. Порубати борошно з маслом ножем, щоб вийшли крихти. Крок 3

ПОШИТТЯ ЗАПЕЧЕНИЙ В & nbsp; ТЕСТІ

Збийте 1 яйце і 1 жовток з 1/3 склянки холодної води і швидко замісіть тісто. Скачайте тісто в кулю, загорніть в плівку і поставте в холодильник на 2 ч. Крок 4

Наріжте шинку для паштету невеликими кубиками. У петрушки видаліть стебла, листя дуже дрібно наріжте. Подрібніть очищену цибулю і обсмажте його в вершковому маслі до м'якості, 5-7 хв. Крок 5

ПОШИТТЯ ЗАПЕЧЕНИЙ В & nbsp; ТЕСТІ

З фаршу видаліть зайве вино, лавровий лист і чебрець. Додайте обсмажені на вершковому маслі ріпчасту цибулю, шинку і петрушку в фарш для паштету. Добре перемішайте. Крок 6

Розділіть тісто на 2 нерівні частини. Велику розкачати в прямокутник і викладіть на деко. Середину тесту посипте сухарями, викладіть фарш. Розкачайте другу частину тесту, накрийте нею начинку, защипніть краю. Зверху зробіть отвір. Змастіть тісто молоком з залишилися жовтком. Випікайте при 190 ° С 1 год 10 хв. Подавайте гарячим. Корисна порада

Замість шинки (або разом з нею) в начинку запеченого паштету ви можете додавати смачну копчену ковбасу, відварний язик, буженину, карбонад або навіть грудинку.

До речі

Цікаво, що в XVII столітті паштет, запечений в тісті, був одним з специалітетов Страсбурга. А щоб закуску краще зберігалася при транспортуванні, & laquo; пиріг & raquo; заливали розтопленим смальцем і охолоджували. Жир застигав, і паштет міг спокійно вирушати в дорогу. Саме тому в & laquo; Євгенії Онєгіні & raquo; згадується & laquo; Страсбурга пиріг нетлінний & raquo ;.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)