СВИНИНА з помідорами І СИРОМ

Свинина, запечена з помідорами і сиром & ndash; відмінний вибір для буднів і свят. Ця страва готується досить швидко, а виглядає красиво і на смак чудово. На гарнір підійде картопляне пюре або простий зелений салат.

Інгредієнти

  • 800 г свинячого окосту
  • 250 г сиру «Брест-Литовський Гауда»
  • 100 г сметани
  • 5-6 середніх помідорів
  • 3 зубчики часнику
  • 5-6 гілочок петрушки
  • оливкова олія
  • сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВИНИНА з помідорами І СИРОМ

Розігрійте духовку до 180 & nbsp; ° С. Змастіть оливковою олією велику форму для запікання. Свинину наріжте поперек волокон скибочками завтовшки 1 & nbsp; см. Крок 2

СВИНИНА з помідорами І СИРОМ

Покладіть шматки свинини на & nbsp; робочу поверхню, прикрийте харчовою плівкою або пергаментом і & nbsp; відбийте до товщини 7-8 & nbsp; мм. Посоліть і & nbsp; поперчіть зі & nbsp; усіх боків. Перекладіть м'ясо в & nbsp; форму, воно повинно вміститися в & nbsp; один шар. Крок 3

СВИНИНА з помідорами І СИРОМ

Зубчики часнику роздушіть лезом ножа і & nbsp; очистіть від & nbsp; лушпиння. Дрібно порубати часник. Відокремте листя петрушки від стебел (вони не знадобляться) і & nbsp; дрібно наріжте. Крок 4

СВИНИНА з помідорами І СИРОМ

натріть сир на крупній тертці. Третина сиру відкладіть, він знадобиться пізніше. Крок 5

СВИНИНА з помідорами І СИРОМ

Змішайте більшу частину сиру зі сметаною, часником і & nbsp; петрушкою, трохи посоліть і & nbsp; поперчіть. Крок 6 Викладіть по ложці сирної суміші на м'ясо і & nbsp; розрівняйте поверхню. Крок 7

Наріжте помідори тонкими кружальцями і & nbsp; викладіть внахлест на & nbsp; м'ясо. Трохи посоліть і & nbsp; поперчіть. Посипте помідори тертим сиром. Крок 8 Поставте форму в & nbsp; духовку і & nbsp; запікайте 45 & nbsp; хв., До готовності. Сир повинен розплавитися і & nbsp; зазолотитися. Подавайте блюдо в & nbsp; такій самій формі, в & nbsp; якою воно запекалось.

0/5 (0 Reviews)