ПРАВИЛЬНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ

Фарш для люля-кебаб робиться без хліба і яйця. Тому щоб він не розвалився при смаженні, його треба попередньо відбити, тобто з силою ударяти об стіл протягом 8-10 хвилин.

Інгредієнти

  • 100 г курдючного сала
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • сушений базилік
  • сіль
  • 4 цибулини
  • 1 кг баранини без кісток

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Лук очистити, разом з половиною сала подрібнити в м'ясорубці. Час, що залишився сало нарізати невеликими шматочками. Крок 2 Баранину вимити, нарізати шматками і теж подрібнити в м'ясорубці. Додати суміш цибулі і сала, ще раз все разом пропустити через м'ясорубку. Крок 3 Фарш приправити перцем, базиліком і сіллю. Вимішувати 7-8 хв. Потім як слід відбити, накрити харчовою плівкою і поставити на 1 год в холодильник. Виліпити з фаршу ковбаски довжиною 12-14 см, нанизати їх на шампури, прокладаючи шматочками сала. Смажити на вугіллі або на розпеченій сковороді, постійно перевертаючи, 20 хв. Крок 4 До люля кебаб дуже добре підійде сливовий соус.
Порада: Щоб фарш, зроблений без хліба і яйця, що не розвалювався при смаженні, його необхідно попередньо відбити, тобто з силою ударяти всю масу фаршу об стіл протягом 8-10 хв.

0/5 (0 Reviews)