РЕЦЕПТ Шашлик з курки в часниковому-цибулевий МАРИНАДІ

Літо вважається не тільки часом безперервної смаження шашликів (з досліджень британських вчених влітку людина здатна з'їсти в 3 рази більше соковитих шашликів, ніж в будь-яку іншу пору року), але і часом активних дієт серед дівчат (за статистикою 9,5 дівчат з 10 намагаються заморити себе голодом, щоб бути ще кращим). Не всі знають, але поєднати приємне з корисним цілком можливо: і шашлик з друзями на природі поїсти, і фігурі не нашкодити.

РЕЦЕПТ Шашлик з курки в часниковому -ЛУКОВОМ МАРИНАДІ

Інгредієнти

  • куряче філе – 1,5 кг
  • цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • часник – 5-6 зубчиків
  • помідор – 0,3 кг
  • спеції для курки – 3 ст. л. (Я віддаю перевагу суміш з чорного і червоного перцю, базиліка, каррі, куркуми, кумина і солі).

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Починаємо з приготування м'яса до маринування. М'ясо повинно бути відокремлене від кісток і шкіри (я просто купую готове філе), кімнатної температури. Перед тим як його обробити на шматочки, обполіскувати водою. Крок 2

РЕЦЕПТ шашлик з курки в часниковому-цибулевий МАРИНАДІ

Далі легкими рухами перетворюємо курячу грудку в рівні (або близькі до того) шматки. На відміну від свинини курку я ріжу трохи дрібніше (4х4 см приблизно), шматочки у мене виходять трохи плоскими. Грудка славиться тим, що при приготуванні швидко висихає, але ми цього не допустимо. Крок 3

РЕЦЕПТ шашлик з курки в часниковому-цибулевий МАРИНАДІ

Дрібно нарізаємо помідори і відправляємо до м'яса. До речі, помідори можна подрібнити за допомогою блендера або комбаин. Помідорний сік зробить м'ясо соковитіше. Далі подрібнюємо часник, нарізаємо півкільцями цибулю і додаємо всі до м'яса. Часниково-цибулевий сік додасть курці приємний аромат і смак, а також зробить м'ясо ще м'якше. Крок 4

РЕЦЕПТ шашлик з курки в часниковому-цибулевий МАРИНАДІ

Останній штрих – спеції. Додаємо і ретельно перемішуємо, якщо помідори не дуже соковиті, можна додати трохи води. Закриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на пару-трійку годин. Взагалі курка маринується досить швидко, тому я не рекомендую залишати її в маринаді надовго. Солити краще в самому кінці. Крок 5

РЕЦЕПТ шашлик з курки в часниковому-цибулевий МАРИНАДІ

Нанизуємо м'ясо на шампури. Я собі не зраджую – готую тільки на дерев'яних шампурах. Чи не спроста, до речі, деякий час назад, під час приготування шашлику, я вирішила його спробувати на предмет готовності і не просто надрізати або відірвати шматочок, а з шампура. Ще тиждень ходила в ролі Джокера на одну сторону з смужкою від кінчика рота і в бік по щоці – опіки ж так прикрашають жінку (сподіваюся табличку «сарказм» діставати не варто). Крок 6

Відволіклися. Повертаємося до наших шашликів. Все в першій бойовій готовності: м'ясо вже на шампурах, а вугілля палають жаром – вперед готувати! Курка готується дуже і дуже швидко, тому вимагає пильності і трохи Поливаний водою (можна з оцтом). 10-15 хвилин і знімаємо. Крок 7

Подавати в класичній річної манері – зі свіжими овочами або овочевим гарніром, приготованим на вугіллі (до речі, про це теж розповім, але пізніше). Відмінний дієтичний вечерю. Смачного! Будьте в формі – їжте шашлики. Корисна порада

Для приготування шашлику з курки підійдуть дрова з кісточкових порід дерева, сюди можна віднести (яблуню, грушу, сливу, вишню, черешню, абрикос, персик та інші). Нагадую, що краще не використовувати дрова з таких порід дерев: горобина, акація, вільха, тополя, в'яз, осика, сосна, ясен, ялиця, ялина, кедр і всі інші породи, що містять смоли.

0/5 (0 Reviews)