Літо вважається не тільки часом безперервної смаження шашликів (з досліджень британських вчених влітку людина здатна з'їсти в 3 рази більше соковитих шашликів, ніж в будь-яку іншу пору року), але і часом активних дієт серед дівчат (за статистикою 9,5 дівчат з 10 намагаються заморити себе голодом, щоб бути ще кращим). Не всі знають, але поєднати приємне з корисним цілком можливо: і шашлик з друзями на природі поїсти, і фігурі не нашкодити.
Інгредієнти
- куряче філе – 1,5 кг
- цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- часник – 5-6 зубчиків
- помідор – 0,3 кг
- спеції для курки – 3 ст. л. (Я віддаю перевагу суміш з чорного і червоного перцю, базиліка, каррі, куркуми, кумина і солі).
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Починаємо з приготування м'яса до маринування. М'ясо повинно бути відокремлене від кісток і шкіри (я просто купую готове філе), кімнатної температури. Перед тим як його обробити на шматочки, обполіскувати водою. Крок 2
Далі легкими рухами перетворюємо курячу грудку в рівні (або близькі до того) шматки. На відміну від свинини курку я ріжу трохи дрібніше (4х4 см приблизно), шматочки у мене виходять трохи плоскими. Грудка славиться тим, що при приготуванні швидко висихає, але ми цього не допустимо. Крок 3
Дрібно нарізаємо помідори і відправляємо до м'яса. До речі, помідори можна подрібнити за допомогою блендера або комбаин. Помідорний сік зробить м'ясо соковитіше. Далі подрібнюємо часник, нарізаємо півкільцями цибулю і додаємо всі до м'яса. Часниково-цибулевий сік додасть курці приємний аромат і смак, а також зробить м'ясо ще м'якше. Крок 4
Останній штрих – спеції. Додаємо і ретельно перемішуємо, якщо помідори не дуже соковиті, можна додати трохи води. Закриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на пару-трійку годин. Взагалі курка маринується досить швидко, тому я не рекомендую залишати її в маринаді надовго. Солити краще в самому кінці. Крок 5
Нанизуємо м'ясо на шампури. Я собі не зраджую – готую тільки на дерев'яних шампурах. Чи не спроста, до речі, деякий час назад, під час приготування шашлику, я вирішила його спробувати на предмет готовності і не просто надрізати або відірвати шматочок, а з шампура. Ще тиждень ходила в ролі Джокера на одну сторону з смужкою від кінчика рота і в бік по щоці – опіки ж так прикрашають жінку (сподіваюся табличку «сарказм» діставати не варто). Крок 6
Відволіклися. Повертаємося до наших шашликів. Все в першій бойовій готовності: м'ясо вже на шампурах, а вугілля палають жаром – вперед готувати! Курка готується дуже і дуже швидко, тому вимагає пильності і трохи Поливаний водою (можна з оцтом). 10-15 хвилин і знімаємо. Крок 7
Подавати в класичній річної манері – зі свіжими овочами або овочевим гарніром, приготованим на вугіллі (до речі, про це теж розповім, але пізніше). Відмінний дієтичний вечерю. Смачного! Будьте в формі – їжте шашлики. Корисна порада
Для приготування шашлику з курки підійдуть дрова з кісточкових порід дерева, сюди можна віднести (яблуню, грушу, сливу, вишню, черешню, абрикос, персик та інші). Нагадую, що краще не використовувати дрова з таких порід дерев: горобина, акація, вільха, тополя, в'яз, осика, сосна, ясен, ялиця, ялина, кедр і всі інші породи, що містять смоли.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!