Сувлаки РОСІЙСЬКОЮ із запеченою картоплею і сметани діпом

Сувлаки – грецький шашлик на дерев'яних шпажках, які готують з молодої свинини, курки рідше з індички або риби. Готують як на відкритому вогні, так і на сковороді. Але я пропоную більш корисний варіант приготування цієї страви – запікання. Блюдо грецьке, виконання російське;)

Кращі страви з наших продуктів x Інгредієнти

  • куряче філе – 2 шт.
  • картопля – 8-10 шт.
  • оливкова олія
  • чебрець
  • червоний лук
  • сіль перець – за смаком
  • сметана густа – 250 г
  • кріп – 1 пучок
  • шпажки
  • суміш салатна “меклан” – 1 уп.
  • томати – 1-2 шт.
  • сир твердих сортів – 50-80 г
  • часник – 1-2 часточки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Куряче філе грудки помити, нарізати невеликі шматочками. Картоплю помити ретельно, розрізати навпіл, потім на четвертинки або часточки Крок 2 Куряче філе нарізане скропити оливковою олією, посолити, поперчити, додати чебрець, червоний цибулю кільцями. Все добре руками перемішати і дати постояти хвилин 15-20. Розігріти духовку до 180-200С Крок 3 Картопля викласти на деко, скропити оливковою олією, посолити, додати чебрець, все добре перемішати руками і рівномірно розподілити у формі. Крок 4 Куряче філе нанизати на шпажки, викласти зверху картоплі. Запікати в духовці хвилин 30-35. Крок 5 Робимо сметанний дип: сметана + часник дрібно нарізаний + кріп нарізаний + сир натертий – збити блендером занурювальним. Дати настоятися. Крок 6 Подаємо сувлаки з запеченою картоплею з салатом, зі сметанним діпом. Дуже смачно і корисно. Господині на замітку

Чебрець можна замінити на орегано (материнка). А в сметанний дип можна не додавати сир, він все одно буде дуже смачний, з ароматом кропу і часничку!

0/5 (0 Reviews)