Сувлаки – грецький шашлик на дерев'яних шпажках, які готують з молодої свинини, курки рідше з індички або риби. Готують як на відкритому вогні, так і на сковороді. Але я пропоную більш корисний варіант приготування цієї страви – запікання. Блюдо грецьке, виконання російське;)
Кращі страви з наших продуктів x Інгредієнти
- куряче філе – 2 шт.
- картопля – 8-10 шт.
- оливкова олія
- чебрець
- червоний лук
- сіль перець – за смаком
- сметана густа – 250 г
- кріп – 1 пучок
- шпажки
- суміш салатна “меклан” – 1 уп.
- томати – 1-2 шт.
- сир твердих сортів – 50-80 г
- часник – 1-2 часточки
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Куряче філе грудки помити, нарізати невеликі шматочками. Картоплю помити ретельно, розрізати навпіл, потім на четвертинки або часточки Крок 2 Куряче філе нарізане скропити оливковою олією, посолити, поперчити, додати чебрець, червоний цибулю кільцями. Все добре руками перемішати і дати постояти хвилин 15-20. Розігріти духовку до 180-200С Крок 3 Картопля викласти на деко, скропити оливковою олією, посолити, додати чебрець, все добре перемішати руками і рівномірно розподілити у формі. Крок 4 Куряче філе нанизати на шпажки, викласти зверху картоплі. Запікати в духовці хвилин 30-35. Крок 5 Робимо сметанний дип: сметана + часник дрібно нарізаний + кріп нарізаний + сир натертий – збити блендером занурювальним. Дати настоятися. Крок 6 Подаємо сувлаки з запеченою картоплею з салатом, зі сметанним діпом. Дуже смачно і корисно. Господині на замітку
Чебрець можна замінити на орегано (материнка). А в сметанний дип можна не додавати сир, він все одно буде дуже смачний, з ароматом кропу і часничку!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!