РІЗДВЯНИЙ КАЗАНОК

Cocido de Navidad & ndash; & Laquo; різдвяний казанок & raquo; & Ndash; завжди готують на всю велику іспанську родину, включаючи бабусь і тіточок. Подається він 25 грудня на обід & ndash; щоб можна було заодно похмелитися з вечора 24-го. Їдять його так: кожному дістається тарілка бульйону з одного фрикаделькою-пелоту і з додаванням рису або вермішелі; окремо на великому блюді лежать м'ясо і овочі. Сало зазвичай розминають в тарілці разом з картоплею. У бульйон при варінні ще можна додати іспанську ковбасу чорізо або Морсільо & ndash; теж цілком. & nbsp;

Своїм сімейним рецептом з чіталелямі гастроному поділився & nbsp; Хорхе де Анхель Молінеро, & nbsp; іспанець, кухар і кулінарний блогер. & Nbsp;

РІЗДВЯНИЙ КАЗАНОК

Інгредієнти

  • 1 курка вагою до 1 кг, краще з лапками
  • 300 г солоного сала
  • 100 г хамона одним шматком + кістка від хамона, якщо є
  • 400 г мозкової кістки яловичої гомілки
  • 500 г м'якоті яловичої гомілки
  • 300 г сухого нуту
  • половина невеликого качана савойської капусти
  • 4 великі картоплини
  • 1 корінь пастернаку
  • 1 маленький корінь селери
  • 2 маленькі ріпи
  • 1 корінь петрушки
  • 3 маленькі морквини
  • щіпка шафрану
  • сіль
  • мелений чорний перець

Для фрикадельок

  • 2 кг пісної м'якоті свинини
  • 2 яйця
  • 5 ст. л. хлібних крихт
  • 80 г кедрових горіхів
  • 2 гілочки м'яти (листя)
  • пара пучок меленої кориці
  • свиняча жирова сітка або листя савойської капусти
  • сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Нут заздалегідь, за 12 год, залийте великою кількістю холодної води. Все м'ясо покладіть у велику каструлю обсягом не менше 12 л, залийте холодною водою (приблизно 6 л), доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на слабкому вогні 1,5-2 год. Крок 2 Для фрикадельок проверніть свинину через м'ясорубку, змішайте з рубаною м'ятою, кедровими горіхами, хлібними крихтами, яйцем і спеціями. Ретельно перемішайте руками. Змоченими у воді руками зліпити кулі розміром з м'яч для великого тенісу. Загорніть кожну кулю в жирову сітку або в бланширує лист савойської капусти і поставте в холодильник. Крок 3 Очистіть всі коренеплоди, покладіть в бульйон цілком морква, пастернак, селера, ріпу і корінь петрушки разом з промитим нутом і шафраном, варіть ще 1 ч. Покладіть цілий картопля і цілу половину капустини і варіть 30 хв. Крок 4 Відлийте більшу частину бульйону в іншу каструлю, доведіть до кипіння, покладіть фрикадельки і варіть 20 хв. Тримайте овочі з м'ясом гарячими і подавайте всі складові казанка дуже гарячими.

0/5 (0 Reviews)