Розтягаї З м'ясом

Ах, як прекрасні ці расстегайчікі до гарячого ароматного бульйону! Знали & nbsp; наші & nbsp; предки толк в стравах і їх поєднаннях …

Інгредієнти

  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 4 жовтки
  • 1 яйце
  • 3 склянки борошна
  • рослинне масло для змазування дека
  • 1 яйце для змащування розтягаїв

Для начинки:

  • 750 г м'ясного фаршу (яловичого, свинячого або змішаного)
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 2-3 гілочки петрушки

Для опари:

  • 1 стакан молока
  • 50 г свіжих або 2 ч. Л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 склянки борошна
  • 1 ч. л. солі без вгору!

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Приготуйте опару: в тепле молоко (не нагрівайте його вище 40 ° С, найкраще 37-38 ° С) додайте дріжджі, цукор і влийте цю суміш в половину просіяного з сіллю борошна. Крок 2 Розмішайте масу, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 ч. Крок 3 Додайте в опару, що підійшла розм'якшене масло, жовтки і яйце (кімнатної температури) і борошно, що залишилося. Ретельно вимісити гладке, не прилипає до рук тісто. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці ще на 1 ч. Крок 4 Потім тісто обомніте і дайте постояти ще 30 хв. – 1 ч. Крок 5 Для начинки яйця зваріть круто, очистіть, порубати. Зелень подрібніть. Фарш обсмажте в олії, приправити сіллю, перцем, додайте зелень і яйця. Ретельно перемішайте. Крок 6 Підійшло тісто розділити на 40 невеликих шматків. Дайте расстояться 5 хв. і розкачайте їх в круглі коржі. На середину кожної покладіть фарш, з'єднайте краї тіста так, щоб центр пиріжка залишався відкритим, «розстебнутим». Крок 7 Покладіть на деко, змащене маслом, і після вистоювання (20 хв.) Змастіть збовтаним яйцем. Випікайте при 200 ° С, до золотистої скоринки, 25-30 хв. До речі

Щоб зварити гідний бульйон до цих пиріжків, покладіть на деко не-
скільки шматків яловичини з кістками (окіст, лопатка), 2 розрізані навпіл
неочищені цибулини, 2 морквини, 2 кореня петрушки і 5 зубчиків часнику;
змастіть все рослинним маслом і поставте в максимально розігріту ду
ховку, або під гриль на 15 хв., або поки на м'ясі не утворюється золотава скоринка. Перекладіть м'ясо з овочами в велику каструлю, залийте 5 л холодної & nbsp; води, додайте чорний і запашний перець горошком, на середньому вогні доведіть & nbsp; до кипіння, зніміть піну шумівкою, зменшіть вогонь до мінімуму (найкраще, якщо на газу каструля стоїть на розсікач) і варіть бульйон під злегка прочиненими кришкою 4 & ndash; 5 ч. Потім зніміть з вогню, дайте повністю охолонути і процідіть. Перед подачею розігрійте і подавайте з розтягаями дуже гарячим.

0/5 (0 Reviews)