Рулет З цесарки З чеддер І в'ялені томати ПІД соусом теріякі

Для цієї страви ми використовували досить екзотичну для нашої країни птицю & ndash; цесарку. Вона заслуговує короткого оповідання. Цесарка невипадково названа & laquo; царської & raquo; птахом: в її м'ясі міститься більше білкових з'єднань, ніж в курці, індичці і навіть перепелах. Її буре м'ясо по своєму смаку і аромату більше нагадують дичину, а в процесі приготування стає білим. Європейські кулінарні школи рекомендують готувати цесарку на грилі або мангалі, попередньо замаринувавши на 12-15 годин в сиропі з фруктів і ягід. Вимочений в маринаді зі спеціями і копчена на ялівцевому диму тушка цесарки & ndash; це & laquo; коронне & raquo; блюдо іспанських і португальських кухарів. В Ірані цесарку маринують в меду, кориці і суміші перців, випікають на відкритому вогні і подають з рисом. В Італії & ndash; обсмажені шматочки птиці приправляють великою кількістю традиційної зелені або готують фаршировану сиром, гострим сиром і зеленню цесарку в духовці. В Азербайджані плов з цесаркою, гострим перцем і кінзою готують до столу на релігійні свята. У Греції подають тушковану у власному соку або обсмажену цесарку з маслинами, томатами черрі і великою кількістю гострого свіжого перцю. Соус терьякі, використаний для цієї страви, вийшов у нас не традиційний, а з яскраво вираженим середньоазіатським ухилом.

Кращі страви з наших продуктів Меню для двох x Інгредієнти

  • цесарка (філе з грудки) – 1 шт.
  • бекон – 6 довгих скибочок
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> сир чеддер – 70 г

  • томати в'ялені – 10 шматочків

Для подачі:

  • листова гірчиця і салатний мікс (мангольд, рукола, корн)

Для соусу терьякі:

  • цукор коричневий – 10 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> часник – 2 зуб.

  • гвоздика – 1 бутон
  • перець духмяний і перець чорний – по 2 горошини
  • гірчиця, зіра і коріандр – по ¼ ч.л. насіння
  • розмарин – 1 ч. Л. листочків
  • імбир свіжий – 1,5 см
  • мед рідкий – 1 ст. л.
  • соєвий соус – 50 мл
  • крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
  • оцет рисовий білий – 1 ст. л.

Для терьякі:

  • масло оливкове – 1 ч. л.
  • вода – 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготувати соус терьякі, який послужить також маринадом для м'яса птиці. Розтерти в ступці цукор, часник, гвоздику, перець, гірчицю, зіру, коріандр, розмарин, натертий імбир. Отриману суміш прянощів додати в мед з маслом, добре перемішати і влити воду, розведену з соєвим соусом і крохмалем. Вилити отриману суміш в маленький сотейник і варити на малому вогні (5 хвилин після закипання). Зняти з вогню, додати оцет, перемішати. Дати настоятися соусу півгодини – компоненти повинні «переженилися» між собою. 2/3 від обсягу отриманого соусу використовувати для маринаду, решту використовувати для подачі страви. Крок 2 Підготовлену грудку цесарки обернути в харчову плівку (нещільно) і відбити кулінарним молотком, надавши форму лангету (товщина близько 0,5 см). Покласти на стіл паралельно один одному три скибочки бекону (внахлест довгим краєм). Зверху уздовж скибочок бекону покласти лангет з грудки цесарки. Сир чеддер розрізати на 2 довгих бруска. З короткого краю лангету з грудки цесарки рівномірно викласти 5 шматочків в'ялених томатів і брусок сиру. Згорнути отриману заготовку в тугий рулет. Обмазати соусом терьякі рулети (поверх бекону) і викласти на папір для запікання в деко. Запікати рулети в духовці протягом 20 хвилин при температурі 200 ° C. Крок 3 Подавати з соусом терьякі, листової гірчицею і свіжим салатним міксом. Корисна порада

Використання бекону як & quot; обгортки & quot; дозволяє додати соковитості і смаку м'яса птиці, особливо при готуванні грудки.

Господині на замітку

Дайте настоятися соусу, перш, ніж подасте його до страви: компоненти соусу повинні & laquo; переженилися & raquo; між собою – вони стануть щасливішими, а соус смачніше.

0/5 (0 Reviews)