РИБА І свинячі відбивні на грилі

РИБА І свинячі відбивні на грилі

Інгредієнти

Для м'яса:

  • м'ясо (яловичина, баранина або свинина) – 800 г
  • часник – 2 зубчики
  • лист лавровий – 2 шт.
  • бульйон м'ясний – 6 ст. л.
  • соус Вустерський – 4 ст. л.
  • оцет винний червоний – 2 ст. л.
  • масло рослинне – 6 ст. л.
  • паприка мелена – 2 ч. л.
  • чилі мелений – щіпка
  • сіль
  • перець чорний мелений

Для риби:

  • філе сибаса, доради, судака або іншої морської риби – 800 г
  • масло рослинне – 4 ст. л.
  • сік лимонний – 2 ст. л.
  • петрушка – 4 гілочки
  • чебрець – 4 гілочки
  • сіль
  • перець білий мелений

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 РИБА І свинячі відбивні на грилі

Підготувати м'ясо. Часник очистити і подрібнити, лаврові листочки розкришити. Збити блендером до однорідності часник, лаврові листочки, бульйон, вустерский соус, оцет, масло і прянощі. Крок 2

М'ясо нарізати порційними шматками по 100-150 г кожен, викласти в форму, залити приготовленим соусом, добре перемішати і залишити в прохолодному місці на 3 ч. Вийняти м'ясо з маринаду, ретельно промокнути паперовими рушниками. Покласти на добре розігріту решітку. Як тільки на поверхні м'яса з'являться перші крапельки крові, перевернути шматки і смажити яловичину або баранину приблизно по 4-6 хв. з кожного боку, свинину по 10-12 хв. В самому кінці посолити і поперчити. На відміну від яловичини і баранини, які можна готувати з кров'ю, свинина повинна бути повністю прожарена. Крок 3

РИБА І свинячі відбивні НА грилі

Приготувати рибу. Філе вимити, обсушити і натерти сіллю і перцем. Розрізати філе на 4 порційних шматка. Крок 4

РИБА І свинячі відбивні на грилі

Покласти їх на 4 шматки щільної фольги. Якщо фольга тонка, скласти докупи 2 шари. Крок 5

РИБА І свинячі відбивні НА грилі

Зелень вимити й обсушити. Полити шматки риби маслом і лимонним соком, покласти на кожен по гілочці петрушки і чебрецю. Крок 6

РИБА І свинячі відбивні НА грилі

Загорнути фольгу конвертиками, викласти їх на решітку і запікати 7-10 хв., в залежності від жару вугілля. Ці страви можна приготувати і в духовці. М'ясо потрібно попередньо обсмажити на сковороді-гриль до рум'яної скоринки і переставити в розігріту до 180 ° С духовку на 10-20 хв., До бажаного ступеня прожарювання. Потім накрити фольгою і залишити на 10 хв. Рибу в фользі запікати 7-10 хв. при 190 ° С.

0/5 (0 Reviews)