Інгредієнти
Для м'яса:
- м'ясо (яловичина, баранина або свинина) – 800 г
- часник – 2 зубчики
- лист лавровий – 2 шт.
- бульйон м'ясний – 6 ст. л.
- соус Вустерський – 4 ст. л.
- оцет винний червоний – 2 ст. л.
- масло рослинне – 6 ст. л.
- паприка мелена – 2 ч. л.
- чилі мелений – щіпка
- сіль
- перець чорний мелений
Для риби:
- філе сибаса, доради, судака або іншої морської риби – 800 г
- масло рослинне – 4 ст. л.
- сік лимонний – 2 ст. л.
- петрушка – 4 гілочки
- чебрець – 4 гілочки
- сіль
- перець білий мелений
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати м'ясо. Часник очистити і подрібнити, лаврові листочки розкришити. Збити блендером до однорідності часник, лаврові листочки, бульйон, вустерский соус, оцет, масло і прянощі. Крок 2
М'ясо нарізати порційними шматками по 100-150 г кожен, викласти в форму, залити приготовленим соусом, добре перемішати і залишити в прохолодному місці на 3 ч. Вийняти м'ясо з маринаду, ретельно промокнути паперовими рушниками. Покласти на добре розігріту решітку. Як тільки на поверхні м'яса з'являться перші крапельки крові, перевернути шматки і смажити яловичину або баранину приблизно по 4-6 хв. з кожного боку, свинину по 10-12 хв. В самому кінці посолити і поперчити. На відміну від яловичини і баранини, які можна готувати з кров'ю, свинина повинна бути повністю прожарена. Крок 3
Приготувати рибу. Філе вимити, обсушити і натерти сіллю і перцем. Розрізати філе на 4 порційних шматка. Крок 4
Покласти їх на 4 шматки щільної фольги. Якщо фольга тонка, скласти докупи 2 шари. Крок 5
Зелень вимити й обсушити. Полити шматки риби маслом і лимонним соком, покласти на кожен по гілочці петрушки і чебрецю. Крок 6
Загорнути фольгу конвертиками, викласти їх на решітку і запікати 7-10 хв., в залежності від жару вугілля. Ці страви можна приготувати і в духовці. М'ясо потрібно попередньо обсмажити на сковороді-гриль до рум'яної скоринки і переставити в розігріту до 180 ° С духовку на 10-20 хв., До бажаного ступеня прожарювання. Потім накрити фольгою і залишити на 10 хв. Рибу в фользі запікати 7-10 хв. при 190 ° С.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!