РИБНІ ФРИКАДЕЛЬКИ В імбирний соусі

РИБНІ ФРИКАДЕЛЬКИ В імбирний соусі

Інгредієнти

  • 1 кг філе тріски
  • 2 цибулини
  • 8 зубчиків часнику
  • 4 помідори
  • 1 підсохлий булочка або 2 шматки білого хліба
  • 1 лимон
  • 1 см дрібно нарізаного кореня свіжого імбиру
  • 1 яйце
  • 50 мл рослинного масла
  • 5 г меленої паприки
  • 2 г меленої куркуми
  • половина невеликого пучка кінзи
  • сіль, чорний мелений перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Зрізати з хліба кірку, покласти м'якоть в миску і залити холодною водою. Залишити на 10 хвилин, потім хліб віджати. Крок 2

РИБНІ ФРИКАДЕЛЬКИ В імбирний соусі

Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати. Корінь імбиру очистити і подрібнити. Рибне філе нарізати довільними шматками і подрібнити у блендері. З'єднати в мисці рибний фарш, яйце, половину нарізаної цибулі, часнику, імбиру, кінзи і куркуми. Посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати і поставити в холодильник на 1 годину. Крок 3

РИБНІ ФРИКАДЕЛЬКИ В імбирний соусі

Приготувати соус. Помідори вимити. Лимон очистити. Нарізати помідори і лимон дрібними кубиками. Розігріти в сковороді 1 столову ложку рослинної олії, обсмажити залишився цибулю і часник 5 хвилин. Посипати куркумою і смажити ще кілька секунд. Потім покласти нарізані помідори і лимон. Додати паприку, що залишився імбир і кінзу, тушкувати на середньому вогні 7-8 хвилин до отримання однорідної соусу. Приправити сіллю і перцем, зняти з вогню. Крок 4

РИБНІ ФРИКАДЕЛЬКИ В імбирний соусі

з рибного фаршу сформувати вологими руками кульки розміром з волоський горіх. Крок 5

РИБНІ ФРИКАДЕЛЬКИ В імбирний соусі

Покласти фрикадельки в соус і тушкувати 15-20 хвилин перевернувши один раз. При подачі до столу можна прикрасити блюдо свіжою зеленню кінзи і часточками лимона.

0/5 (0 Reviews)