Інгредієнти
- 1 кг філе тріски
- 2 цибулини
- 8 зубчиків часнику
- 4 помідори
- 1 підсохлий булочка або 2 шматки білого хліба
- 1 лимон
- 1 см дрібно нарізаного кореня свіжого імбиру
- 1 яйце
- 50 мл рослинного масла
- 5 г меленої паприки
- 2 г меленої куркуми
- половина невеликого пучка кінзи
- сіль, чорний мелений перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зрізати з хліба кірку, покласти м'якоть в миску і залити холодною водою. Залишити на 10 хвилин, потім хліб віджати. Крок 2
Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати. Корінь імбиру очистити і подрібнити. Рибне філе нарізати довільними шматками і подрібнити у блендері. З'єднати в мисці рибний фарш, яйце, половину нарізаної цибулі, часнику, імбиру, кінзи і куркуми. Посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати і поставити в холодильник на 1 годину. Крок 3
Приготувати соус. Помідори вимити. Лимон очистити. Нарізати помідори і лимон дрібними кубиками. Розігріти в сковороді 1 столову ложку рослинної олії, обсмажити залишився цибулю і часник 5 хвилин. Посипати куркумою і смажити ще кілька секунд. Потім покласти нарізані помідори і лимон. Додати паприку, що залишився імбир і кінзу, тушкувати на середньому вогні 7-8 хвилин до отримання однорідної соусу. Приправити сіллю і перцем, зняти з вогню. Крок 4
з рибного фаршу сформувати вологими руками кульки розміром з волоський горіх. Крок 5
Покласти фрикадельки в соус і тушкувати 15-20 хвилин перевернувши один раз. При подачі до столу можна прикрасити блюдо свіжою зеленню кінзи і часточками лимона.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!