РИБНІ КУЛЬКИ з імбиром і кінзи

Блюдо-фаворит в сім'ї нашого автора з Мюнхена Олени Лауде. Пробувати неодмінно!

 РИБНІ КУЛЬКИ з імбиром і кінзи

Інгредієнти

  • 125 г рибного філе
  • 150 г очищених заморожених креветок
  • 15 г скляній локшини
  • 3 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1 перець чилі
  • 1 лайм
  • 1 невеликий пучок кінзи
  • 3 см кореня імбиру
  • 2 ст. л. рибного соусу
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ст. л. арахісового масла

Покроковий рецепт приготування

Креветки відварити в киплячій воді 3-4 хвилини, відкинути на друшляк і дати охолонути.

Почистити і порізати дрібно: перець чилі, цибуля і часник. Імбир очистити і натерти. З'єднати все разом і, відокремивши рівно половину, пробити блендером.

Окремо пробити блендером відварені креветки і рибне філе, додати порізану цибулю, кінзу, 1 ст. л. рибного соусу, подрібнену цедру і сік лайма. Збити інгредієнти в однорідну масу.

Скляну локшину замочити в гарячій воді по інструкції на упаковці. Дрібно нарізати, вмішати в рибний фарш. З фаршу зліпити кульки розміром 3-3,5 см. Смажити в гарячому арахісове або оливковій олії, постійно перевертаючи, близько 5-6 хвилин до повної готовності.

з другої половини імбирної суміші приготувати соус для кульок, додавши 1 ст. л. рибного соусу і коричневий цукор. Подати до рибних кульок.

0/5 (0 Reviews)