РИЗОТТО З волоськими горіхами

РИЗОТТО З волоськими горіхами

РИЗОТТО З волоськими горіхами

Інгредієнти

  • масло вершкове – 50 г
  • 50 г жирних вершків
  • 4 гілочки петрушки
  • сир пармезан тертий – 50 г тертого
  • 1 стакан гарячого яловичого бульйону
  • волоські горіхи, очищені
  • 100 г білого сухого вина
  • 50 г білого сухого вермуту
  • 50 г сирокопченої шинки
  • 300 г рису «арборіо»

Покроковий рецепт приготування

Шинку дуже дрібно порізати. На сковороді розігріти масло, швидко обсмажити шинку. Додати рис, при постійному помішуванні готувати до тих пір, поки рис не стане прозорим, протягом 1 хв. Влити вино, готувати, поки не випарується алкоголь, 2 хв. Потім, по мірі всмоктування, додавати гарячий бульйон по 1 ополоник. Горіхи крупно порубати, зелень петрушки порубати дрібно. Коли весь бульйон вбереться, влити в різотто вершки і відразу ж вермут. Готувати при енергійному помішуванні ще 1 хв. Додати горіхи, петрушку, тертий пармезан, зняти з вогню, ще раз перемішати. Подати на підігрітій тарілці, прикрасивши половинками волоських горіхів.

0/5 (0 Reviews)