Сациви з цесарки

Густий і ніжний горіховий соус на бульйоні з птиці не менш важливий в сациві, ніж сама птиця. Якщо це цесарка, блюдо вийде просто царським!

& nbsp;

 сациви з цесарки

Інгредієнти

  • 1 цесарка вагою 1,3 кг
  • 500 г очищених волоських горіхів
  • 7 великих цибулин
  • 8 зубчиків часнику
  • 1 великий (80 г) пучок кінзи
  • вершкове масло
  • 3 бутона гвоздики
  • 1 ст. л. білого винного оцту
  • по 1 ст. л. мелених імеретинського шафрану і коріандру
  • мелена кориця на кінчику ножа
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 сациви з цесарки

Покладіть цесарку у велику каструлю, залийте 3 л холодної води, доведіть до кипіння на сильному вогні, зніміть піну, зменшіть вогонь до слабкого і варіть під кришкою 1 год 15 хв. Вийміть цесарку з бульйону, бульйон остудіть і поставте в холодильник. Крок 2

Сациви з цесарки

Розігрійте духовку до 200 ° С. Змастіть цесарку розтопленим вершковим маслом, покладіть в форму для запікання, влийте 300 мл холодної води і поставте в духовку на 30 хв. Потім остудіть, зніміть м'ясо з кістки невеликими шматками. Крок 3

Сациви з цесарки

Лук очистіть і дрібно наріжте. Зберіть жир з бульйону, обсмажте в ньому цибулю на слабкому вогні до м'якості, 10 хв. Дрібно наріжте кінзу, збийте блендером в пюре, покладіть його в складену в декілька шарів марлю і відіжміть сік. Крок 4

Сациви з цесарки

У кавомолці або комбайні подрібніть в «борошно» волоські горіхи, перемішайте з перцем, коріандром, імеретинським шафраном і соком кінзи. Крок 5

Сациви з цесарки

Розітріть в ступці гвоздику з сіллю і корицею, змішайте з горіхами і 150 мл бульйону. Розітріть в ступці часник із сіллю до однорідності, додайте до горіхового соусу і перемішайте. Доведіть до кипіння 1,4 л бульйону (бульйон не знадобиться). Зменшіть вогонь і порціями викладіть горіхову масу, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, готуйте 2-3 хв. Крок 6

Сациви з цесарки

Додайте цибуля і знову доведіть до кипіння. Покладіть шматочки цесарки, доведіть до кипіння, додайте оцет і покладіть лавровий лист. Готуйте на слабкому вогні 5 хв., Зніміть з вогню, настоюйте під кришкою 15 хв. Подавайте сациві гарячим або холодним.

0/5 (0 Reviews)