САЛАТ З Пенне ПІД СОУСОМ ПЕСТО

Салат з Пенне ПІД СОУСОМ ПЕСТО

Інгредієнти

  • помідори черрі – 300 г
  • листя свіжого базиліка – 130 г
  • сіль
  • масло оливкове – 5 ст.л.
  • суміш сухих італійських трав
  • гілочки базиліка для прикраси
  • пенне – 350 г
  • шинка прошутто – 150 г
  • кульки моцарелли – 125 г
  • рубані волоські горіхи – 2 ст.л.
  • пармезан тертий – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Розігріти духовку до 180 ° С. Помідори вимити, розрізати навпіл, викласти на деко розрізом вгору, скропити 1 ст. л. оливкового масла і посипати сумішшю сухих італійських трав. Запікати 30 хв. Крок 2

Салат з Пенне ПІД СОУСОМ ПЕСТО

У широкій каструлі закип'ятити велику кількість води, додати жменю крупної морської солі і пенне. Відварити до готовності (час вказано на упаковці). Крок 3

Салат з Пенне ПІД соусом ПЕСТО

Відкинути макарони на друшляк і промити теплою проточною водою. Крок 4

Салат з Пенне ПІД СОУСОМ ПЕСТО

Для соусу песто листя базиліка вимити, обсушити і крупно нарізати. З'єднати в блендері базилік, 4 ст. л. оливкового масла, 60 г тертого пармезану, горіхи і 0,5 ч. л. солі. Подрібнити в пюре. Якщо консистенція пасти вийшла дуже густа, можна додати трохи кип'яченої води. Крок 5

Салат з Пенне ПІД соусом ПЕСТО

Шинку прошутто нарізати тонкими смужками, кульки моцарелли розрізати навпіл. Базилік вимити, обсушити і розібрати на листочки. Крок 6

Салат з Пенне ПІД соусом ПЕСТО

У великій мисці акуратно змішати макарони, шинку і моццареллу. Трохи посолити і посипати перцем. Перекласти суміш в салатник, додати помідори і листочки базиліку. Полити соусом песто.

0/5 (0 Reviews)