Інгредієнти
- помідори черрі – 300 г
- листя свіжого базиліка – 130 г
- сіль
- масло оливкове – 5 ст.л.
- суміш сухих італійських трав
- гілочки базиліка для прикраси
- пенне – 350 г
- шинка прошутто – 150 г
- кульки моцарелли – 125 г
- рубані волоські горіхи – 2 ст.л.
- пармезан тертий – 100 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігріти духовку до 180 ° С. Помідори вимити, розрізати навпіл, викласти на деко розрізом вгору, скропити 1 ст. л. оливкового масла і посипати сумішшю сухих італійських трав. Запікати 30 хв. Крок 2
У широкій каструлі закип'ятити велику кількість води, додати жменю крупної морської солі і пенне. Відварити до готовності (час вказано на упаковці). Крок 3
Відкинути макарони на друшляк і промити теплою проточною водою. Крок 4
Для соусу песто листя базиліка вимити, обсушити і крупно нарізати. З'єднати в блендері базилік, 4 ст. л. оливкового масла, 60 г тертого пармезану, горіхи і 0,5 ч. л. солі. Подрібнити в пюре. Якщо консистенція пасти вийшла дуже густа, можна додати трохи кип'яченої води. Крок 5
Шинку прошутто нарізати тонкими смужками, кульки моцарелли розрізати навпіл. Базилік вимити, обсушити і розібрати на листочки. Крок 6
У великій мисці акуратно змішати макарони, шинку і моццареллу. Трохи посолити і посипати перцем. Перекласти суміш в салатник, додати помідори і листочки базиліку. Полити соусом песто.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!