Інгредієнти
- 200 г пісного свинячого фаршу
- 100 г рисової локшини
- 2 стебла лемонграсу
- 2 цибулини шалот
- 1/2 ч. л. цукру
- маленький пучок кінзи
- маленький пучок м'яти
- сіль
Для заправки:
- 1 зубчик часнику
- 1 червоний перець чилі
- 1/2 ст. л. цукру
- сік 2 лаймів
- 1 ст. л. рибного соусу
- 1 ст. л. соєвого соусу
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте рисову локшину відповідно до інструкції на упаковці (залийте окропом або зваріть ). Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Крок 2
У лемонграсса видаліть верхню частину стебла, залишивши приблизно 5 см нижньої. Видаліть сухі зовнішні листя. Розбийте стебло лемонграсу сильним ударом тесака (бийте площиною, а не лезом) або іншого важкого предмета. Потім дуже дрібно наріжте стебло поперек. Очистіть цибулю-шалот і подрібніть в кухонному комбайні разом з лемонграсу. Крок 3
Розігрійте масло на сковороді і обсмажте пряну пасту, 2 хв. Додайте фарш і смажте, помішуючи, 3 хв. Всипте цукор і готуйте ще 2 хв., Трохи посоліть. Крок 4
Очистіть і дрібно наріжте часник і чилі, змішайте з лаймовим соком, цукром, рибним і соєвим соусом. Покладіть в миску локшину, фарш і полийте заправкою. Крупно наріжте листочки м'яти і кінзи і перемішайте з салатом.
Спробуйте приготувати цей салат з гречаною локшиною соба. Смак буде іншим. Господині на замітку
Не зовсім традиційний для нас, але дуже популярний в Південно-Східній Азії, цей салат готується за лічені хвилини. До того ж він прекрасно зберігається і, просочившись заправкою, стає тільки смачніше.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!