Салат з свинячого фаршу з рисовою локшиною

Інгредієнти

  • 200 г пісного свинячого фаршу
  • 100 г рисової локшини
  • 2 стебла лемонграсу
  • 2 цибулини шалот
  • 1/2 ч. л. цукру
  • маленький пучок кінзи
  • маленький пучок м'яти
  • сіль

Для заправки:

  • 1 зубчик часнику
  • 1 червоний перець чилі
  • 1/2 ст. л. цукру
  • сік 2 лаймів
  • 1 ст. л. рибного соусу
  • 1 ст. л. соєвого соусу

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Приготуйте рисову локшину відповідно до інструкції на упаковці (залийте окропом або зваріть ). Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Крок 2

Салат з свинячого фаршу з рисовою локшиною

У лемонграсса видаліть верхню частину стебла, залишивши приблизно 5 см нижньої. Видаліть сухі зовнішні листя. Розбийте стебло лемонграсу сильним ударом тесака (бийте площиною, а не лезом) або іншого важкого предмета. Потім дуже дрібно наріжте стебло поперек. Очистіть цибулю-шалот і подрібніть в кухонному комбайні разом з лемонграсу. Крок 3

Салат з свинячого фаршу з рисовою локшиною

Розігрійте масло на сковороді і обсмажте пряну пасту, 2 хв. Додайте фарш і смажте, помішуючи, 3 хв. Всипте цукор і готуйте ще 2 хв., Трохи посоліть. Крок 4

Салат з СВИНЯЧОГО фарш з рисовою локшиною

Очистіть і дрібно наріжте часник і чилі, змішайте з лаймовим соком, цукром, рибним і соєвим соусом. Покладіть в миску локшину, фарш і полийте заправкою. Крупно наріжте листочки м'яти і кінзи і перемішайте з салатом.

Спробуйте приготувати цей салат з гречаною локшиною соба. Смак буде іншим. Господині на замітку

Не зовсім традиційний для нас, але дуже популярний в Південно-Східній Азії, цей салат готується за лічені хвилини. До того ж він прекрасно зберігається і, просочившись заправкою, стає тільки смачніше.

0/5 (0 Reviews)