Інгредієнти
- фарш м'ясний – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- борошно пшеничне – 3 склянки
- яйце куряче – 2 шт.
- вода – 1-1,5 склянки
- вершки жирні – 0,5 л
- морква середньої довжини – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- масло вершкове – 50 г
- сіль, перець за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Просіваємо борошно, додаємо яйце, воду, сіль і вимішуємо тісто. Крок 2
Готове тісто обов'язково залишаємо на 30-40 хвилин на розшарування. Крок 3
У фарш додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль і перець за смаком і добре перемішуємо. Крок 4
Через півгодини розгортає тісто листом товщиною не більше міліметра . Викладаємо зверху фарш, звертаємо в рулет. Обов'язково защипуємо довгий край. Ножем ріжемо на стовпчики. Це і є ледачі пельмені. Крок 5 Далі натираємо моркву, розігріваємо великий сотейник або сковороду з високими бортами, додаємо масло. На розтопленому маслі підсмажуємо морква, додаємо подрібнений часник. Потім укладаємо ледачі пельмені в сотейник або глибоку сковороду на подушку зі смаженої моркви і часнику, заливаємо зверху вершками, додаємо півсклянки води і залишаємо все тушкувати на повільному вогні приблизно півгодини. Рідина додавати не треба, її повністю вберуть пельмені, і це буде ознакою знаком їхньої готовності. Крок 6 Прибираємо сотейник з плити, зверху за смаком додаємо подрібнену зелень і залишаємо ще на 3-5 хвилин. Смачного! До речі
такі ліниві пельмені можна приготувати і на пару, і в духовці і навіть в мікрохвильовій печі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!