ЛІНИВІ ПЕЛЬМЕНИ

ЛІНИВІ ПЕЛЬМЕНИ

Інгредієнти

  • фарш м'ясний – 1 кг
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • борошно пшеничне – 3 склянки
  • яйце куряче – 2 шт.
  • вода – 1-1,5 склянки
  • вершки жирні – 0,5 л
  • морква середньої довжини – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • масло вершкове – 50 г
  • сіль, перець за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЛІНИВІ ПЕЛЬМЕНИ

Просіваємо борошно, додаємо яйце, воду, сіль і вимішуємо тісто. Крок 2

ЛІНИВІ ПЕЛЬМЕНИ

Готове тісто обов'язково залишаємо на 30-40 хвилин на розшарування. Крок 3

ЛІНИВІ ПЕЛЬМЕНИ

У фарш додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль і перець за смаком і добре перемішуємо. Крок 4

ЛІНИВІ ПЕЛЬМЕНИ

Через півгодини розгортає тісто листом товщиною не більше міліметра . Викладаємо зверху фарш, звертаємо в рулет. Обов'язково защипуємо довгий край. Ножем ріжемо на стовпчики. Це і є ледачі пельмені. Крок 5 Далі натираємо моркву, розігріваємо великий сотейник або сковороду з високими бортами, додаємо масло. На розтопленому маслі підсмажуємо морква, додаємо подрібнений часник. Потім укладаємо ледачі пельмені в сотейник або глибоку сковороду на подушку зі смаженої моркви і часнику, заливаємо зверху вершками, додаємо півсклянки води і залишаємо все тушкувати на повільному вогні приблизно півгодини. Рідина додавати не треба, її повністю вберуть пельмені, і це буде ознакою знаком їхньої готовності. Крок 6 Прибираємо сотейник з плити, зверху за смаком додаємо подрібнену зелень і залишаємо ще на 3-5 хвилин. Смачного! До речі

такі ліниві пельмені можна приготувати і на пару, і в духовці і навіть в мікрохвильовій печі.

0/5 (0 Reviews)