Найсоковитіші пельмені вийдуть в тому випадку, якщо в м'ясний фарш ви додасте трохи білокачанної капусти. Чи не пробували робити таке? Саме час перевірити цю ідею в справі! Завдяки капусті начинка пельменів виходить дуже соковитою і розсипчастою. Виходить дуже смачно і ніжно. Якщо ж ви хочете, щоб така незвичайна добавка не впливала на текстуру начинки, пропустіть капусту через м'ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні. А ось подавати на стіл найсоковитіші пельмені найкраще зі сметаною: вона ідеально доповнює блюдо і вигідно підкреслює всі достоїнства.
& nbsp;
Інгредієнти
Для тіста:
- 500 г борошна
- 2 великих яйця
- холодна вода
- щіпка солі
- Для начинки:
- 500 г свинини (окіст або лопатка)
- 150 г капусти
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 50 мл курячого бульйону або крижаної води
- сіль
- мелений чорний перець
Додатково:
- 100 г вершкового масла
- 2 лаврові листки
- оцет
- сіль
- мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте фарш для соковитих пельменів. Свинину наріжте шматочками і пропустіть через м'ясорубку з крупними гратами разом з цибулею і часником один або два рази. Крок 2 Капусту очистіть від верхніх листків і видаліть качан. Наріжте листя дуже тонкою соломкою, потім розріжте поперек на маленькі шматочки або подрібніть капусту в кухонному комбайні. Крок 3
Перемішайте фарш для пельменів капустою, добре посоліть і поперчіть. Додайте приблизно 50 мл крижаної води або бульйону і добре вимішайте. Приберіть фарш в холодильник на 1 ч. Крок 4
Приготуйте тісто для пельменів. Просійте борошно гіркою на робочу поверхню. У центрі зробіть поглиблення. Розбийте яйця в стакан, злегка перемішайте виделкою і долийте стільки холодної води, щоб загальний обсяг рідини став 250 мл. Крок 5 Вилийте яйця з водою в поглиблення в борошні. Додайте щіпку солі і почніть виделкою поступово замішувати тісто, потроху підсипаючи борошно з боків «кратера». Вимішуйте 5 хв. Крок 6 Коли вся рідина буде замішана, почніть вимішувати тісто руками, присипаючи його трохи борошном, поки воно не стане однорідним і еластичним. Правильно приготоване тісто має розкочуватися без складок і тріщин. Крок 7 Скачайте тісто для пельменів в кулю і накрийте мискою, залиште на 30 хв. Після цього воно стане ще більш еластично. Можна додатково звернути тісто у вологий рушник. Крок 8 Готове тісто для пельменів ще раз добре вимісити, при необхідності підсипаючи трохи борошна. Воно практично не повинно липнути до рук і робочої поверхні. Крок 9
Розкачайте тісто в тонкий пласт, виріжте кухлі діаметром 5 см. Прикрийте рушником, щоб тісто не заветрівалось. Викладіть в центр гуртка 1 ч. Л. без гірки начинки і защіпніте край «кіскою». Готові пельмені викладайте на дошку, присипану борошном. Крок 10
Закип'ятіть воду у великій каструлі, посоліть. Опустіть пельмені і лавровий лист і варіть після спливання 5 хв. Перекладіть шумівкою на друшляк і дайте воді стекти. Готові пельмені полийте розтопленим маслом і посипте чорним перцем. Подавайте з оцтом. Корисна порада
Щоб фарш найсоковитіших пельменів вийшов максимально ніжним, а текстура його однорідної, вимішують м'ясну масу довше, розминаючи і відбиваючи об стіл. & Nbsp;
До речі
Якщо ви не хочете додавати часник в начинку пельменів, не робіть цього. Смак її можна підкреслити за допомогою подрібненої зелені за смаком, наприклад, петрушки або кінзи.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!