Смачне прикраса святкового столу!
Парад новорічних салатів x Інгредієнти
- свинина або яловичина – 300 г
- картопля – 4 шт.
- яйця – 3-4 шт.
- буряк – 1 шт .
- морква – 1 шт.
- сир твердий – 100-150 г
- волоські горіхи – 50-80 г
- зелень петрушки – 2 ст. л.
- часник – 2-3 зубчики
- гранат – 1 шт. для прикраси
- зелений горошок – 1 ч. л.
- майонез
- сіль
- мелений перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясо відварити до м'якості, остудити і нарізати невеликими кубиками або тонкою соломкою. Картопля зварити в мундирі, злити воду, остудити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Буряк відварити до м'якості або запекти в духовці (загорнути у фольгу і запікати при 180 ° C близько години), остудити, очистити і натерти на крупній тертці. Крок 2
Сиру моркву вимити, очистити і натерти на дрібній тертці. Яйця відварити, швидко перекласти в холодну воду, остудити і очистити від шкаралупи. Яєчні жовтки порубати ножем, а білки натерти на дрібній тертці і скласти в різні миски. Крок 3
Сир натерти на дрібній тертці. Волоські горіхи подрібнити в блендері або порубати ножем. Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати. Часник очистити і пропустити через чесноковижімалку. Салат викладається на блюдо шарами. Кожен інгредієнт можна окремо перемішати з невеликою кількістю майонезу і, при необхідності, посолити і поперчити. Або поливати кожен шар салату майонезом у міру викладання на блюдо. Крок 4 1-й шар: половина картоплі + сіль + майонез + мелений перець. 2-й шар: буряк + сіль + майонез + трохи часнику + волоські горіхи. 3-й шар: тертий сир. 4-й шар: половина м'яса + сіль (якщо необхідно) + майонез + мелений перець. 5-й шар: рубана зелень. 6-й шар: яєчні жовтки + сіль + трохи майонезу + мелений перець. 7-й шар: морква + сіль + майонез + трохи часнику + мелений перець. 8-й шар: волоські горіхи + тертий сир. 9-й шар: м'ясо, що залишилося + сіль (якщо необхідно) + майонез + мелений перець + волоські горіхи + залишилася зелень. Покрити салат залишилися картоплею (змішаним з майонезом), формуючи гірку і, намагаючись, щоб картопля приховав всі різнобарв'я начинки. Змоченими у воді руками надати салату форму шапки. Покрити салат тонким шаром майонезу. Господині на замітку
Маківку шапки можна покрити тертим на дрібній тертці білком (або залишити просто шар майонезу). А з останків білка і тертого сиру зробити галявину для шапки. Посипати галявину залишилися рубаними волоськими горіхами, імітуючи хутро. Прикрасити шапку зернами граната і зеленим горошком. Затягнути блюдо з салатом харчовою плівкою, прибрати в холодильник і дати настоятися. Перед подачею до столу харчову плівку зняти. Верхівку шапки увінчати короною з червоної цибулини, наповненою зернами граната.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!