Свинячої грудинки, запечена НА ГРИЛЬ-ДОШЦІ

Для того щоб приготувати м'ясо на грилі його необхідно добре прожарити. Але як приготувати м'ясо товщиною 5 см і при цьому не пережарити його?!

Інгредієнти

  • свиняча грудинка на кістці – 400 -500 г
  • сидр – 200 мл
  • яблуко, нарізане шматочками – 1шт.
  • пучок шавлії – 1
  • яблучний оцет – 1 ч . л.
  • паприка – 1/2 ч. л.
  • мелений перець – 1/2 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

свинячої грудинки, запечена нА ГРИЛЬ-ДОШЦІ

Занурте гриль-дошку в воду, так щоб вона перебувала повністю під водою, на 1-12 годин. Для приправи змішайте сіль, перець і паприку. Натріть їй свинячу грудинку і залиште приправлене м'ясо в прохолодному місці на 30 хвилин. Крок 2

Розігрійте гриль до середньої температури (160-180 ° C), а потім поділіть вугілля на дві зони: пряме і непряме тепло. Викладіть приправлену грудинку на гриль-дошку, а зверху на м'ясо часточки яблука і десяток листочків шавлії. Помістіть гриль-дошку зі свинячої грудинкою над прямим джерелом тепла, а потім через 15-20 хвилин перемістіть в зону непрямого тепла. Тримайте під рукою розпилювач – дошка повинна тліти, а не горіти! Крок 3

свинячої грудинки, запечена НА ГРИЛЬ-ДОШЦІ

Для приготування глазурі в маленькій мисці розігрійте сидр на сильному вогні до тих пір поки він не випарується наполовину (приблизно 20 хвилин). Після цього додайте яблучний оцет і відкладіть миску в сторону. Крок 4

свинячої грудинки, запечена НА ГРИЛЬ-ДОШЦІ

Поки сидр виварюється гриль-дошка повинна була переміщена від прямого тепла до непрямого. Продовжуйте запікати, поки внутрішня температура м'яса не досягне 62 ° C (весь час запікання орієнтовно 40 хвилин) і в останні 5 хвилин змастіть пензлем сидром. Крок 5

свинячої грудинки, запечена НА ГРИЛЬ-ДОШЦІ

Після цього, видаліть свинину з гриля і залиште« відпочити ». Господині на замітку

Гриль-дошка – дошка з листяних порід (липа, вільха, дуб, але не береза), заздалегідь вимочений у воді (пиві або вини) від 1-10 годин. Завдяки випаровується вологи їжа під час запікання залишається дуже соковитою, а потім жевріючи, досочка насичує їжу димком. Такий спосіб приготування досить відомий в північній Америці, т. К. Є продовженням кулінарних традицій місцевих індіанців.

0/5 (0 Reviews)