Шашлик ДУЛЯ-Тауку

Ці курячі шашлики традиційно подаються в Лівані як закуска, але можуть служити і основною стравою. Зазвичай їх супроводжують гарячі коржі пита, гострі соуси і гарнір-приправа з нарізаної петрушки і ріпчастої цибулі, посипаний сумахом & ndash; широко використовується на Близькому Сході і на Кавказі спецією червонувато-бордового кольору з кислим смаком. Її роблять з мелених ягід одного з видів чагарнику сумах.

ШАШЛИК ДУЛЯ-Тауку

Інгредієнти

  • 2 великих філе курячої грудки
  • 3 ст. л. топленого масла
  • 1 середня цибулина
  • маленький пучок петрушки
  • 1 ч. Л. сумаху
  • коржі пита для подачі
  • рослинне масло для змазування
  • 3 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. сухого чебрецю
  • щіпка меленої кориці
  • сіль
  • мелений чорний і білий перець
  • 8 зубчиків часнику
  • 1/2 склянки оливкової олії «екстра вірджин»
  • сіль

< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для приготування маринаду змішайте лимонний сік з чебрецем, сіллю, перцем і корицею, а потім з оливковою олією. Крок 2 Куряче філе наріжте кубиками зі стороною 3 см, змішайте з маринадом і поставте в холодильник на 6 ч. Крок 3 Для соусу потовчіть в ступці часник із сіллю і перекладіть в невелику миску. Поступово, спочатку по краплях, а потім дуже тонкою цівкою вливайте в суміш оливкову олію, постійно збиваючи до однорідності. Готовий соус поставте в холодильник. Крок 4 Дрібно наріжте петрушку і цибулю, додайте сумах, посоліть, поперчіть і перемішайте. Крок 5 Вийміть грудку з маринаду і нанизайте на тонкі металеві шампури або попередньо вимочені у воді дерев'яні шпажки, щільно підганяючи один шматочок до іншого. Змастіть підготовлені шашлички маринадом і смажте на добре розігрітій і змащеній олією решітці на гарячому вугіллі, часто повертаючи, приблизно 15 хв. Крок 6 Змастіть готовий шиш-Тауку розігрітим топленим маслом і подавайте з коржиками пита, часниковим соусом і сумішшю нарізаної цибулі, петрушки і сумаху. До речі

Сумах використовують як присипки для смаженого м'яса, додають в соуси, плов і овочеві страви. Їм приправляють салати і вишукані десерти. Зберігати порошок слід в щільно закритому посуді не більше одного року.

0/5 (0 Reviews)