ШАШЛИКИ З КУРКИ з овочами

Шашлик з курки можна приготувати не тільки на грилі, але і вдома & mdash; на сковороді-гриль або в духовці. Найкраще на одну шпажку нанизувати такі шматки курки, які будуть готуватися одночасно і рівномірно. Для цього тушку наріжте середніми шматочками, а субпродукти залишайте цілими.

Інгредієнти

  • курячі сердечка і печінки – 400 г
  • куряча тушка – 1,2 кг
  • маленькі цукіні – 2 шт.
  • зелений солодкий перець – 1 шт.
  • червоні цибулини – 3 шт.
  • дрібні помідори – 6 шт.
  • печериці – 8 шт.

Для маринаду:

  • часник – 6 зубчиків
  • гострий червоний перчик – 1 шт.
  • чебрець – 3 гілочки
  • розмарин – 3 гілочки
  • терта цедра 1 лимона
  • оливкова олія – ​​100 мл + 4 ст. л.
  • сік лимонний – 200 мл
  • морська сіль, чорний мелений перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Приготувати маринад. Часник очистити і роздавити. У гострого перцю видалити насіння, м'якоть подрібнити. Зелень промити, розібрати на листочки. Змішати в мисці часник, гострий перчик, цедру лимона і сіль. Збити 100 мл оливкової олії з лимонним соком, додати в миску з зеленню і перцем. Крок 2

ШАШЛИКИ З КУРКИ з овочами

Курячі потрошки очистити від жирових прошарків, ретельно промити. Курку вимити, відокремити гомілки, стегна і крила, грудку нарізати середніми шматками. Скласти курячі потрошки в невелику миску і залити 1/3 маринаду. Шматки курки скласти в миску з маринадом. Обидві миски накрити і поставити в холодильник на 2 ч. Крок 3

 ШАШЛИКИ З КУРКИ з овочами

Овочі вимити, з перцю видалити серцевину. Цукіні розрізати навпіл, а потім широкими скибочками. Перець нарізати великими шматками. Лук очистити, розрізати на четвертинки, помідори – навпіл або залишити цілими. Печериці вимити, відрізати ніжки. Крок 4

Покласти овочі в миску, збризнути 4 ст. л. оливкового масла. Дерев'яні шпажки замочити у воді на 10 хв. Крок 5

Нанизати, чергуючи, на шпажки оброблену курку, овочі і гриби. Крок 6

ШАШЛИКИ З КУРКИ з овочами

Готувати шашлики на грилі приблизно 10-15 хв., часто повертаючи, до утворення золотистої скоринки. Або запекти в духовці, виклавши шашлички на деко, застелене папером для випічки, при 180-200 ° С, 20 хв. (Обов'язково 1 раз перевернути шашлички). Подавати гарячими.

0/5 (0 Reviews)