Інгредієнти
- 1,5-2 кг яловичих кісток з невеликою кількістю м'яса
- 400 г копченої свинячої грудинки, можна з кісточками
- 1,2 кг квашеної капусти (краще без моркви)
- 3 середні цибулини
- 1 середня морквина
- 1 середній корінь селери
- середній пучок петрушки
- 4-5 ст. л. томатного пюре
- 2 лаврові листки
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для бульйону порубати кістки на невеликі шматки, скласти в каструлю, залити 3 л холодної води, довести до кипіння, зменшити вогонь, зняти всю піну. Додати розрізану навпіл неочищену 1 цибулину і морквину, лавровий лист, стебла петрушки і сіль. Варити при мінімальному кипінні 2,5 ч. Крок 2
Нарізати копчену грудинку невеликими кубиками. Якщо є кісточки, зрізати з них м'ясо, але кісточки не викидати. Дуже дрібно нарізати цибулю, що залишився. Крок 3
У селери зрізати всю грубу шкірку, м'якоть нарізати великими часточками. Очистити і подрібнити корінь петрушки. Крок 4
У розігрітій глибокій сковороді з вогнетривкими ручками витопити з грудинки жир, покласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору. Потім додати селеру і корінь петрушки, обсмажувати 5 хв. Крок 5
Віджати сік з капусти (занадто довгі «соломки» можна порубати коротший). Покласти капусту до грудинке, додати кісточки, лавровий лист, перемішати, влити 1 стакан води, змішаної з томатним пюре, дуже щільно закрити і поставити в розігріту до 140 ° С духовку на 2 ч. Крок 6
Процідити бульйон, зняти м'ясо з кісток і повернути в бульйон. Додати капусту, довести до кипіння, варити на мінімальному вогні 15 хв. За 5 хв. до готовності додати подрібнену петрушку. Подавати щі дуже гарячими.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!