Інгредієнти
- свиняча варено-копчена рулька вагою 1,2-1,5 кг
- 2 склянки колотого гороху
- 2 великі цибулини
- 200 г замороженого зеленого горошку
- 2 зубчики часнику
- невеликий пучок м'яти
- 4 шматки хліба товщиною 1,5 см
- 1 лавровий лист
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Горох залити великою кількістю води кімнатної температури, залишити на 12 ч. Потім відкинути на сито і промити. Крок 2
У рульки надрізати шкіру уздовж і акуратно зняти її. Зрізати з шкіри і з самої рульки жир. При можливості розрубати кістку разом з м'ясом уздовж навпіл. Жир відкласти, кістка з м'ясом і шкіру скласти у велику каструлю, залити холодною водою (приблизно 3 л), на сильному вогні довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь, покласти стебла м'яти і лавровий лист, варити 1 год. Крок 3
жир від рульки дуже дрібно нарізати і розділити навпіл. Дрібно нарізати очищену цибулю. У сковороді розтопити половину жиру від рульки, обсмажити в ньому лук до темно-золотистого кольору, 15 хв. Крок 4
Вийняти з бульйону м'яту і лавровий лист, а також кістку з м'ясом, залишивши шкіру. М'ясо зрізати невеликими шматочками і відставити, кістка повернути в каструлю. Всипати горох і смажену цибулю, довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого, варити, поки горох не стане зовсім м'яким: від 30 до 60 хв. Крок 5
За 5 хв. до готовності супу дуже дрібно порубати м'ятні листочки, всипати в суп разом з замороженим зеленим горошком і шматками м'яса рульки, посолити, поперчити, доварити під кришкою. Крок 6
З хліба зрізати кірки, м'якоть нарізати кубиками зі стороною 1,5 см. Часник розчавити, очистити і подрібнити. У великій сковороді розтопити жир, що залишився рульки, покласти хліб і часник, обсмажити, помішуючи, до рум'яної скоринки. Трохи посолити і подати з гороховим супом часникові сухарики.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!