Запечена В ДУХОВЦІ свинячої лопатки З квасолею

запечена В ДУХОВЦІ свинячої лопатки з квасолею

Інгредієнти

  • 1 ціла свиняча лопатка на кістці і з шкірою вагою 3,5-4,5 кг
  • 3 склянки червоної квасолі Кідну
  • 1 гілочка розмарину
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 2 середні червоні цибулини
  • 1 ст. л. квіткового меду
  • 1 стакан білого сухого вина
  • вустерский соус
  • 1 ст. л. запашного перцю горошком
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

крок 1

запечена В ДУХОВЦІ свинячої лопатки З квасолею

Свинячу лопатку, не видаляючи шкіру і кістку, змастити з усіх боків вустерського соусом, сіллю і чорним перцем. У глибоке деко встановити грати, покласти лопатку і поставити в нижню третину розігрітій до 180 ° С духовки. Через 5 хв. зменшити температуру духовки до 130-140 ° С. Запікати 6 ч. Крок 2

Заздалегідь (за 6-8 год.) замочену квасолю відкинути на друшляк, промити, покласти в каструлю, залити свіжою холодною водою, покласти розмарин і запашний перець, довести до кипіння, варити до м'якості квасолі, приблизно 1 ч . Відкинути на друшляк, видалити спеції. Крок 3

запечена В ДУХОВЦІ свинячої лопатки З квасолею

Готове м'ясо (воно повинно бути дуже м'яким) акуратно перекласти з решітки на блюдо, вийняти решітку, злити жир, залишивши в листі приблизно 3 ст. л. Температуру в духовці збільшити до 200 ° С. Крок 4

запечена В ДУХОВЦІ свинячої лопатки З квасолею

Очищену цибулю нарізати пір'ям, часник розрізати уздовж на четвертинки. Покласти цибулю і часник в деко з жиром, поставити в духовку на 15 хв., За цей час пару раз перемішати. Крок 5

запечена В ДУХОВЦІ свинячої лопатки З квасолею

Влити в деко вино, повернути в духовку на 5-7 хв. Потім додати в лист квасоля, приправити половиною паприки, сіллю і перцем, перемішати. Запікати 10 хв. Включити гриль. Крок 6

запечена В ДУХОВЦІ свинячої лопатки з квасолею

Змішати залишилася паприку з медом і 1 ч. л. вустерського соусу, змастити шкіру лопатки. Покласти лопатку на квасолю, запікати до хрусткої скоринки на свинині, приблизно 10 хв. Господині на замітку Маріанна Орлинкова, заступник головного редактора журналу «Гастроном»:
Свиняча лопатка в залежності від розміру тварини може важити від 2 до 6 кг. Вибирайте середній варіант, вагою не більше 4 кг, інакше на запікання потрібно багато часу. Дуже важливо, щоб лопатка була цілою, не тільки на кістки, але і з шкірою, яка дозволить м'яса під час тривалої, хоча і низькотемпературної обробки залишитися соковитим. Переконайтеся в тому, що свиняча шкіра обпалена і ретельно очищена. Якщо залишилася щетина, потримайте м'ясо над полум'ям (газової конфорки, пальники або навіть свічки), щоб видалити всі волоски.

При запіканні обов'язково покладіть шматок м'яса на решітку, встановивши її всередині дека – тоді жир, якого в лопатці досить, буде вільно стікати вниз, і м'ясо не буде в ньому плавати. Якщо у вас немає решітки, укладіть м'ясо на якісь овочі, наприклад, на стебла порею або черешки селери, на розрізані навпіл картоплини або морквини. Таким чином ви організуєте лопатці природне «ложе», яке не тільки буде виконувати функції решітки, а й зможе послужити непоганим доповненням до гарніру.

0/5 (0 Reviews)