Щи зі свіжої капусти зі свининою класика жанру, один з найулюбленіших супів нашого народу. Багато такий варіант ; воліють так званим ” кислим ” щам, які готуються з капусти квашеної, але це вже справа смаку. Повернемося до нашого супу, який особливо приємно готувати зараз, коли пружних міцних качанів в магазинах предостатньо. Щи зі свіжої капусти не вимагають особливих кулінарних навичок або позамежних фінансових витрат, що особливо приємно. Однак в подібній простоті таїться підступ: суп вийде апетитним тільки в тому випадку, якщо ви не пошкодуєте на нього часу, адже хороший наваристий бульйон зі свинини слід варити не менше 1,5 годин. В іншому випадку блюдо буде мати дуже бідний, нецікавий смак: його і щами-то назвати не можна буде. Тому готуємо суп строго за рецептом і нікуди не поспішаємо!
Інгредієнти
- свинячі реберця – 1 кг
- питна вода – 3-4 л
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- білокачанна капуста – 500 г
- рослинне масло – 2 ст. л.
- картопля – 3 шт.
- чорний перець горошком – 5 шт.
- запашний перець горошком – 5 шт.
- лавровий лист – 3 шт.
- сіль, кріп – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для приготування щей зі свіжої капусти зі свининою реберця вимийте і зріжте з них зайвий жир. Підготовлені таким чином м’ясо на кістці покладіть у велику каструлю і залийте холодною водою. Крок 2
Каструлю з реберцями поставте на плиту і на сильному вогні доведіть до кипіння. Піну зніміть шумівкою. Бульйон для щей зі свининою варіть на слабкому вогні 1,5 години. Крок 3
Підготуйте овочі для щей зі свіжої капусти. Цибулю очистіть і наріжте маленькими кубиками. Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Свіжу капусту нашаткуйте. Крок 4
У сковороді нагрійте рослинну олію. Покладіть цибулю і, помішуючи, смажте до прозорості 3 хвилини. Додайте моркву і перемішайте. Смажте ще 5-7 хвилин. Періодично помішуйте. Крок 5
У киплячий бульйон з реберцями покладіть нашатковану свіжу капусту. Знову доведіть до кипіння на сильному вогні, потім варіть 5 хвилин на слабкому. Можна прикрити каструлю кришкою. Крок 6
Картопля вимийте, очистіть і наріжте кубиками. Покладіть його в бульйон з капустою разом з обсмаженими овочами і варіть на слабкому вогні 10 хвилин. Реберця обережно дістаньте і дайте охолонути. М’ясо відокремте від кістки і дрібно наріжте. Крок 7
У бульйон з овочами покладіть чорний і запашний перець, лавровий лист. Посоліть за смаком і варіть на слабкому вогні 5 хвилин. Щи зі свіжої капусти зі свининою готові! Крок 8
Щи зі свіжою капустою розлийте по порційних тарілках, в кожну додайте м’ясо, зрізане з реберець, і дрібно нарізаний кріп. Окремо можна запропонувати сметану. Корисна порада
Щоб бульйон зі свинини для щей з капусти вийшов прозорим, знімайте з нього піну шумівкою або столовою ложкою протягом усього часу, що варяться реберця.
До речі
Щи зі свіжої капусти зі свининою вийдуть особливо смачними і ароматними, якщо за 10 хвилин до готовності ви додасте в бульйон пару зубчиків часнику, пропущених через прес.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!